Α. Κασόλα: «Με το δασικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση υποτάσσεται στα συμφέροντα εργολάβων και επιχειρημα

«Ι Πρόκειται για μία συμπεριφορά που συναντάται συχνά στις μεσογειακές κυβερνήσεις και οδηγεί σε φαινόμενα άκρατης διαφθοράς. Είναι ένα μέσο συλλογής ψήφων, ένας τρόπος να ικανοποιούν οι κυβερνήσεις τα ισχυρά λόμπυ των εργολάβων και των επιχειρηματιών, λόγω της οικονομικής εξάρτησης τους από αυτά. Αυτό είναι απαράδεκτο και αντισυνταγματικό από το στιγμή που ξεπουλά τη δημόσια γη σε ιδιωτικά συμφέροντα».
«ΙΥποστηρίζουμε κατ επέκταση τις καταγγελίες των ελλήνων πρασίνων σε αυτό το θέμα αλλά και στο ζήτημα του Σχοινιά, όπου και εκεί το Σύνταγμα καταστρατηγήθηκε με τη δικαιολογία των Ολυμπιακών αγώνων. Ελπίζουμε η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση να καταλάβουν έστω και αργά τί είναι καλό για τους πολίτες».
Σε ερώτηση εάν το ευρωκοινοβούλιο προτίθεται να προχωρήσει σε μέτρα εναντίον της χώρας μας.
«Υπάρχει ήδη μία καταδικαστική απόφαση εναντίον της Ελλάδας, η οποία επικυρώθηκε και από τα 32 κόμματα των πρασίνων στην ευρωβουλή, πριν από δύο εβδομάδες στο Λουξεμβούργο. Όπως αποφασίστηκε, κάθε κόμμα αναμένεται να αναλάβει δράση εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης σε εθνικό επίπεδο ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι έχουμε ήδη αποστείλει στον έλληνα πρωθυπουργό ψήφισμα διαμαρτυρίας με τη συμπαράσταση όλων των κομμάτων από όλες τις χώρες μέλη της κοινότητας».
Πηγή: skai.gr