Οι πλατφμόρμες είναι πάλι εδώ: Τα must have και με ποια ρούχα να τις συνδυάσεις

Υπάρχει ένα ζευγάρι παπουτσιών που διακριτικά σου κλείνει το μάτι και σου υπόσχεται πως το να προσθέσεις ύψος στα πόδια σου χωρίς να υποφέρεις είναι δυνατό. Φυσικά πρόκειται για τα παπούτσια με πλατφόρμα.

Το ύψος τους σου επιτρέπει να χαρείς τα οφέλη του τακουνιού, επιμήκυνση των ποδιών και της σιλουέτας, θηλυκότητα και περπάτημα με περισσότερη κίνηση.

Το καλοκαίρι είναι η κατεξοχήν εποχή κατά την οποία επιλέγουμε πλατφόρμες αλλά πλέον οι μεγαλύτεροι οίκοι και τα πιο αναγνωρίσιμα brands έχουν φροντίσει να μας προτείνουν πολλές διαφορετικές εκδοχές που μπορούμε να φορέσουμε με πολλά διαφορετικά outfits.

Loafers με πλατφόρμα
Τα loafers ήταν αναπόσπαστο κομμάτι του χειμώνα μας και δεν υπάρχει λόγος να τα αποχωριστούμε ακόμα. Με ένα λεπτό πλεκτό σετ ή απλώς με ένα παντελόνι και ένα top για μια casual business εμφάνιση όταν θέλεις να είσαι χαλαρή αλλά επαγγελματίας.

 

Καθημερινό 70’s look
Οι πλατφόρμες δεν χρειάζεται να είναι απαραιτήτως μονοκόμματες, αρκεί πέρα από το τακούνι να είναι υπερυψωμένο και το μπροστινό μέρος του παπουτσιού. Ένα wide leg παντελόνι, που αυτή τη στιγμή θα βρεις παντού και σε όλα τα χρώματα, και ένα πουκάμισο που για μια πιο καλοκαιρινή προσέγγιση μην κουμπώσεις εντελώς. Αντί για crop top, άφησε το κάτω μέρος του πουκάμισου σου ανοιχτό, αποκαλύπτοντας μόνο ένα κομμάτι της κοιλιάς σου.

 

Οι must have πλατφόρμες
Καλοκαίρι σημαίνει εσπαντρίγιες και pastel αποχρώσεις. Τι καλύτερο λοιπόν από ένα ζευγάρι lilac εσπαντρίγιες με πλατφόρμες που δένουν και γύρω από την γάμπα. Είναι ιδανικές για κάθε μέρα με ένα λινό παντελόνι αλλά και με ένα floral φόρεμα. Αν θέλεις να τις φορέσεις βράδυ, για μια όχι πολύ επίσημη περίσταση, διάλεξε ένα πιο πολυτελές ύφασμα όπως το σατέν κι εντυπωσιακά αξεσουάρ και κοσμήματα.

 

Athleisure look
Σε περίπτωση που το είχες ξεχάσει οι πλατφόρμες υπάρχουν και σε μορφή sneakers. Όσο κατευνάζεις τον ενθουσιασμό σου, να σου υπενθυμίσουμε πως πέρα από όλα τα καθημερινά σύνολα που μπορείς να συνδυάσεις, τα δίπατα sneakers είναι η καλύτερη λύση για τις μέρες που θέλεις να φορέσεις το matchy set σου με σορτσάκι, έξω από το σπίτι.

 

Με flare παντελόνι
Ένα ρούχο που αγαπάει ιδιαίτερα τις πλατφόρμες είναι το flare παντελόνι. Με το παντελόνι να πλαταίνει όλο και περισσότερο καθώς κατεβαίνεις προς το πόδι, δεν δημιουργείται κανένα οπτικό clash και μπορείς εύκολα να φορέσεις και μια αρκετά chunky πλατφόρμα. Εκτός καλοκαιριού έχεις την επιλογή της αρβύλας και της μπότας ενώ τους πιο ζεστούς μήνες, το ίδιο παντελόνι μπορεί να φορεθεί με ένα crochet top και πλατφόρμες πέδιλα.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by E M I L Y (@heyemilyoung)

Summer suit
Θα σου ζητήσουμε να κρατήσεις ένα ανοιχτό fashion πνεύμα για να μιλήσουμε για τις σαγιονάρες πλατφόρμες. Με έντονη την επιρροή των 90’s κάνουν ένα comeback το οποίο θα δεις πιο συχνά απ’ όσο θα περίμενες στο Instagram και στα blogs. Tα thong platform sandals φιλοδοξούν να ξεφύγουν από την sleeper διάσταση τους και να γίνουν κομμάτι της παπουτσοθήκης μας όπως όλα τα υπόλοιπα ζευγάρια μας. Με φούστα, jean ή ακόμη και με ένα summer suit, φέρνουν ένα coolness και είναι το νέο fashionable αν αφεθείς.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Monikh (@monikh)

Με μια βερμούδα
Η βερμούδα είναι η τέλεια καλοκαιρινή εναλλακτική. Είναι πιο κοντή από το παντελόνι αλλά πιο μακριά από το σορτσάκι. Τα flat πέδιλα τώρα, ταιριάζουν με όλα τα καλοκαιρινά outfits και αν επενδύσεις σε μια μονοκόμματη πλατφόρμα ομοιόμορφου ύψους δεν θα χάσεις τίποτα από την άνεση του flat.

 

 Mules

Η πιο σύγχρονη προσέγγιση της πλατφόρμας είναι η πρόσθεση της σε παπούτσια που είναι έτσι κι αλλιώς so hot right now όπως τα mules. Τα ύψη γιγαντώνονται πιστά στην τάση της μόδας φέτος για extravaganza. Μπορείς να τα φορέσεις από το πρωί ως το βράδυ, ειδικά αν διαθέτουν έξτρα λεπτομέρειες όπως χρυσές αλυσίδες.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Versace (@versace)

Διαβάστε επίσης:

Το Netflix δημιούργησε μια σειρά για να σου μάθει να κοιμάσαι σωστά

Αυτά είναι τα πιο συναισθηματικά ζώδια του αστρολογικού χάρτη

 

Πηγή: Savoir Ville