Χορεύτριες μήνυσαν τη Lizzo για υποτιμητική συμπεριφορά και παρενόχληση

Τρεις χορεύτριες κατέθεσαν αγωγή εναντίον της Lizzo σε ανώτερο δικαστήριο του Λος Άντζελες

H Lizzo, η 35χρονη τραγουδίστρια που είναι γνωστή για την υιοθέτηση της θετικότητας του σώματος, αντιμετωπίζει νομικά προβλήματα μετά από μήνυση και αγωγή που κατέθεσαν τρεις χορεύτριες. Οι χορεύτριες μήνυσαν την τραγουδίστρια, επειδή, σύμφωνα με τις ίδιες, τις διαπόμπευσε για το βάρος τους και τις παρενόχλησε, μεταξύ άλλων. 

Οι τρεις χορεύτριες είναι οι Arianna Davis, Crystal Williams και Noelle Rodriguez. Εκτός από τη Lizzo, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Melissa Viviane Jefferson, άλλοι κατηγορούμενοι στην αγωγή είναι η Shirlene Quigley, η χοροδιδάσκαλος της Lizzo, και η Big Grrrl Big Touring, Inc, η εταιρεία παραγωγής της.

Οι Davis και Williams απολύθηκαν από τη δουλειά τους, ενώ η Rodriguez παραιτήθηκε. Στην αγωγή, οι καταγγέλλουσες αναφέρουν ότι, μετά από μια συναυλία στο Άμστερνταμ, τον Φεβρουάριο του 2023, η Lizzo τις προσκάλεσε για μια νυχτερινή έξοδο, όπου κατέληξαν σε ένα στριπτιτζάδικο με την ονομασία «Bananenbar». 

Η αγωγή αναφέρει ότι η Lizzo «άρχισε να καλεί τα μέλη του καστ να αγγίζουν εναλλάξ τους γυμνούς ‘’καλλιτέχνες’’, να πιάνουν δονητές και να τρώνε μπανάνες που προεξείχαν από τα γεννητικά τους όργανα». 

«Η Lizzo έστρεψε στη συνέχεια την προσοχή της στη Davis και άρχισε να την πιέζει να αγγίξει το στήθος μιας γυμνής χορεύτριας», σύμφωνα με την αγωγή. Όταν η Davis αρνήθηκε, η Lizzo την πίεσε να το κάνει.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lizzo (@lizzobeeating)

Αν και η συμμετοχή στα afterparties δεν ήταν υποχρεωτική, οι καταγγέλλουσες υποστηρίζουν ότι όσοι εργαζόμενοι παρευρίσκονταν έτειναν να ευνοούνται και να έχουν καλύτερη εργασιακή ασφάλεια.

Σε ένα άλλο μέρος της αγωγής, η Arianna Davis ισχυρίζεται, επίσης, ότι φοβήθηκε τόσο πολύ ότι θα δεχόταν επιπτώσεις, επειδή πήγε στην τουαλέτα κατά τη διάρκεια μιας επαναληπτικής ακρόασης, ώστε αναγκάστηκε να «λερωθεί στη σκηνή».

Η Davis ισχυρίζεται, επίσης, ότι η Lizzo την ντρόπιασε με το βάρος της, μετά από μια παράσταση στο μουσικό φεστιβάλ South by Southwest, όταν η τραγουδίστρια και η χορογράφος της παράστασης της είπαν ότι φαινόταν «λιγότερο αφοσιωμένη» στον ρόλο της, αναφερόμενη στο βάρος της.

Η Noelle Rodriguez παραιτήθηκε σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τη Davis μετά την «ασέβεια» της Lizzo προς τη χορεύτρια. Ούτε η Lizzo ούτε οι εκπρόσωποί της έχουν απαντήσει δημοσίως στις κατηγορίες.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lizzo (@lizzobeeating)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lizzo (@lizzobeeating)

Πηγή: skai.gr