Sofia Coppola: Η παιδική ηλικία με τον πατέρα μου ήταν σαν «τσίρκο»

«Ξαναδιάβασα το βιβλίο της Πρισίλα και μου άρεσε πραγματικά να μπω στον κόσμο της. Ένιωθα ότι ήταν περιχαρακωμένος», ανέφερε η Σοφία Κόπολα

Δεν είναι εύκολο να ακολουθήσεις τα χνάρια ενός διάσημου γονέα, ακόμα πιο δύσκολο να σε πάρουν στα σοβαρά όταν επιλέγεις τον ίδιο δρόμο καριέρας, ιδιαίτερα αν ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι ένας βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης. 

Όμως, παρά τις αντιξοότητες, η Sofia Coppola - κόρη του σκηνοθέτη Francis Ford Coppola - κατάφερε να πετύχει το ακατόρθωτο και με αυτόν τον τρόπο, αυτή η έξυπνη, ταλαντούχα και ιδιαίτερα αξιόλογη γυναίκα σκηνοθέτις κέρδισε ένα Όσκαρ με την αξία της. 

Η Sofia Coppola

Είκοσι χρόνια αφότου κέρδισε τη διεθνή αναγνώριση με την τρίτη της ταινία, το πολυβραβευμένο «Lost In Translation», η 52χρονη Κόπολα επιστρέφει με το «Priscilla», μια βιογραφική εκδοχή των απομνημονευμάτων «Elvis And Me» της Πρισίλα Πρίσλεϊ του 1985. 

Η ίδια αποκάλυψε ότι η εργασία της στο Μέμφις, σε ένα σκηνικό που σχεδιάστηκε για να αποτυπώσει την πρωτεύουσα του Τενεσί κατά τη δεκαετία του 1960, της έφερε στο μυαλό εικόνες από τον χρόνο που πέρασε με τον πατέρα της κατά τη διάρκεια των καλύτερων χρόνων του στο Χόλιγουντ. Μια περίοδος που περιλάμβανε τα ταραχώδη γυρίσματα του πολεμικού έπους «Αποκάλυψη τώρα» το 1979. 

Η Sofia Coppola

«Μου άρεσε να πηγαίνω στο πλατό, είχε πλάκα να επισκέπτομαι όλα τα τμήματα», είπε στο «AnOther». «Όταν ήμουν μικρό κορίτσι στο ‘’Αποκάλυψη τώρα’’, ο σχεδιαστής κοστουμιών έφτιαχνε ρούχα για το αρκουδάκι μου. Οι πρώτες μου αναμνήσεις από αυτή την περίοδο με τον πατέρα μου ήταν σαν να βρισκόμουν σε τσίρκο ή κάτι τέτοιο. Έμαθα τόσα πολλά κοντά του. Μου μιλούσε πάντα για τον κινηματογράφο, επειδή είναι ακόμα τόσο ενθουσιασμένος με αυτόν. Είναι το πιο ενδιαφέρον μέσο γι' αυτόν. Έχω στο μυαλό μου αυτά που λέει, αλλά τα κάνω με τον δικό μου τρόπο. Δεν καταλαβαίνεις τι εισπράττεις, αλλά όταν βρίσκομαι στα γυρίσματα είναι οικεία, γιατί πέρασα τόσο πολύ χρόνο εκεί ως παιδί», ανέφερε η Sofia Coppola. 

Η νέα της ταινία, η οποία καταγράφει τη ζωή του Elvis Presley και την ταραχώδη σχέση του με την έφηβη Priscilla, προσεγγίστηκε με την ίδια πληθωρικότητα που επέδειξε ο πατέρα της - στα πέντε Όσκαρ του οποίου περιλαμβάνονται το καλύτερο διασκευασμένο σενάριο για τον «Νονό» και η καλύτερη ταινία για τον «Νονό Μέρος ΙΙ». 

Η Sofia Coppola

Η ίδια δήλωσε: «Ξαναδιάβασα το βιβλίο της Πρισίλα και μου άρεσε πραγματικά να μπω στον κόσμο της. Ένιωθα ότι ήταν περιχαρακωμένος». Η ίδια παραδέχεται ότι την εντυπωσίασε επίσης η απόφαση της Priscilla να θέσει σε κίνδυνο τον τρόπο ζωής της, εγκαταλείποντας τον Elvis το 1972, σε μια εποχή που ήταν ο αυτοαποκαλούμενος «βασιλιάς του rock'n'roll» και να ξεκινήσει μόνη της. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Priscilla (@priscillamovie)

Πηγή: skai.gr
TAGS: ταινία