Shakira: Ξεκίνησε στην Ισπανία νέα έρευνα για φορολογική απάτη της τραγουδίστριας

Η 46χρονη τραγουδίστρια του «Hips Don't Lie» αναμένεται να δικαστεί προς το τέλος του έτους 

Η Σακίρα είναι αντιμέτωπη με μια νέα έρευνα φορολογικής απάτης πολλών εκατομμυρίων λιρών στην Ισπανία, σύμφωνα με ανακοίνωση δικαστηρίου. Η 46χρονη τραγουδίστρια του «Hips Don't Lie» αναμένεται να δικαστεί προς το τέλος του έτους σε μια άλλη υπόθεση που αφορά πάνω από 14,5 εκατ. ευρώ για καθυστερημένους φόρους και αφορά τα έτη 2012 και 2014. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shakira (@shakira)

Στην υπόθεση αυτή, ο εισαγγελέας ζητά ποινή φυλάκισης έως και οκτώ έτη σε βάρος της σταρ, το πλήρες όνομα της οποίας είναι Shakira Isabel Mebarak.

Η Shakira, η οποία έχει συνδεθεί ερωτικά με τον πιλότο της F1, Lewis Hamilton, τις τελευταίες εβδομάδες, αρνήθηκε κάθε αδίκημα και επέμεινε ότι θα «πολεμήσει» τις κατηγορίες που της αποδίδονται στο δικαστήριο αντί να επιδιώξει μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής με τους εισαγγελείς του ισπανικού κράτους.

Η νέα έρευνα, που αφορά το φορολογικό έτος 2018, θα διεξαχθεί σε δικαστήριο του Esplugues de Llobregat, το ίδιο που είχε ξεκινήσει την προηγούμενη έρευνα για την τραγουδίστρια. Οι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν σήμερα τα δημοσιεύματα, Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023, τα οποία θα βάλουν τη Σακίρα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ΜΜΕ. 

Εκπρόσωπος του Ανώτατου Δικαστηρίου της Καταλονίας δήλωσε: «Το δικαστήριο του Esplugues de Llobregat κίνησε διαδικασία μετά από καταγγελία που υποβλήθηκε από εισαγγελείς κατά της τραγουδίστριας Shakira για δύο ύποπτα φορολογικά εγκλήματα που σχετίζονται με τον φόρο εισοδήματος και τον φόρο περιουσίας για το φορολογικό έτος 2018».

Δεν έχει υπάρξει ακόμη κάποιο επίσημο σχόλιο από τη μητέρα δύο παιδιών, η οποία πρόσφατα φωτογραφήθηκε να παρακολουθεί τον Κάρλος Αλκαράζ στον ημιτελικό του Γουίμπλεντον.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shakira (@shakira)

Πριν αναχωρήσει από τη Βαρκελώνη για το Μαϊάμι στις αρχές Απριλίου, η Σακίρα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στις ισπανικές φορολογικές αρχές, αφότου έγινε γνωστό ότι θα δικαστεί για τα φερόμενα αδικήματα που διαπράχθηκαν μεταξύ 2012 και 2014.

Ισχυρίστηκε ότι «διώκεται» και κατηγόρησε το ισπανικό υπουργείο Οικονομικών ότι χρησιμοποιεί «απαράδεκτες μεθόδους για να βλάψει τη φήμη της και να την αναγκάσει να έρθει σε συμφωνία διακανονισμού». Επέμεινε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να προβεί σε συμφωνία της τελευταίας στιγμής και ότι θα πήγαινε σε δίκη.

Ένας εκπρόσωπος της Κολομβιανής καλλιτέχνιδας ξεκαθάρισε, επίσης, ότι αισθάνεται ότι οι φορολογικές αρχές της χώρας την κατηγορούν ότι είπε ψέματα ότι διέμενε εκτός Ισπανίας «χωρίς στοιχεία» για τα χρόνια που κατηγορήθηκε για φορολογική απάτη.

Οι Ισπανοί επιθεωρητές φέρεται να πέρασαν περισσότερο από ένα χρόνο ελέγχοντας τη Σακίρα, επισκεπτόμενοι ακόμη και τα αγαπημένα της κομμωτήρια στη Βαρκελώνη και ελέγχοντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να αποδείξουν ότι πέρασε τα περισσότερα από τα τρία επίμαχα χρόνια στην Ισπανία.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shakira (@shakira)

Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είχε περάσει 242 ημέρες στην Ισπανία το 2012, 212 ημέρες το 2013 και 243 ημέρες στη χώρα το 2014, προτού της απαγγείλουν κατηγορίες για έξι περιπτώσεις φορολογικής απάτης. 

Σε δήλωση που κυκλοφόρησε από τους διαφημιστές της Σακίρα, με έδρα τη Βαρκελώνη, τον περασμένο Νοέμβριο αναφέρεται: «Η Σακίρα είναι φορολογούμενη που έχει πάντα επιδείξει άψογη φορολογική συμπεριφορά και δεν είχε ποτέ φορολογικά προβλήματα. Ποτέ δεν υπερέβη τις 183 ημέρες παρουσίας στην Ισπανία, που απαιτούνται για να είναι φορολογικός κάτοικος. Χωρίς να υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία, οι αρχές χρησιμοποιούν απαράδεκτες μεθόδους για να πλήξουν τη φήμη της και να την αναγκάσουν να έρθει σε συμφωνία διακανονισμού».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shakira (@shakira)

Πηγή: skai.gr