Μπορείτε να μάθετε πολλά για τον εαυτό σας από το ζώδιο της Σελήνης σας

Εσείς ξέρετε ποιο είναι το δικό σας;

Στο άκουσμα της λέξης ζώδια, οι περισσότεροι επικεντρώνονται στο να ενημερωθούν σχετικά με το ηλιακό τους ζώδιο και δεν εμβαθύνουν παραπάνω. Υπάρχουν, ωστόσο, σημαντικές πληροφορίες για την προσωπικότητα σου, που κρύβονται σε άλλα στοιχεία του αστρολογικού του χάρτη, όπως το ζώδιο της Σελήνης, το οποίο αντανακλά κυριολεκτικά μια ολόκληρη διάθεση.

Αυτό το αστρολογικό στοιχείο περιγράφει τα συναισθήματα, τη διαίσθηση, ακόμα και τη σχέση με τη μητέρα σου. Μαθαίνοντας περισσότερα γι’ αυτό, θα μπορέσεις να κατανοήσεις καλύτερα τις συναισθηματικές σου αντιδράσεις και να εξηγήσεις πολλές από τις μητρικές σου επιρροές.

Η αστρολογία είναι ένα εργαλείο ενδυνάμωσης για την αυτογνωσία, επομένως η εξερεύνηση του ζωδίου της Σελήνης μπορεί να αποκαλύψει στρώματα της προσωπικότητάς σου, που ενδεχομένως αγνοείς, όπως τα κρυφά συναισθήματα και οι υποσυνείδητες ανάγκες σου. Μπορεί επιπλέον να αποκαλύψει οικογενειακά μοτίβα που καθόρισαν τη ζωή και την προσωπικότητά σου.

Τι σημαίνει, λοιπόν, η Σελήνη σε κάθε ζώδιο;

  • Σελήνη στον Κριό

Έχεις γρήγορες αντιδράσεις, αλλά και μια ισχυρή αίσθηση ατρόμητου, που πηγάζει από μέσα σου, προκαλώντας συχνά συναισθήματα παθιασμένα και άμεσα. Αυτό όχι μόνο ενεργοποιεί και υπερφορτίζει τη διαίσθησή σου, αλλά προσθέτει επίσης ζωηρές αποχρώσεις στο συναισθηματικό σου τοπίο. Με ένα άγριο και πολεμικό πνεύμα, πλοηγείσαι ανάμεσα στις προκλήσεις της ζωής, διεκδικώντας με αυτοπεποίθηση. Η σχέση με τη μητέρα σου δεν αποτελεί εξαίρεση, καθώς πιθανότατα μοιράζεστε μια ανοιχτή επικοινωνία. Μπορεί να οφείλεις σ’ εκείνη αξίες, όπως η αυτοπεποίθησή ή η ικανότητά σου να υπερασπίζεσαι σθεναρά τον εαυτό σου. Χάρη σ’ εκείνη, παλεύεις πρόθυμα για όσους αγαπάς.

  • Σελήνη στον Ταύρο

Αποπνέεις γαλήνη και σταθερότητα. Είσαι προσγειωμένος χαρακτήρας και αναζητάς την ασφάλεια. Η συναισθηματική σου προσέγγιση είναι πρακτική και λογική. Πιθανότατα έχεις μεγαλώσει σε μια οικογένεια ή ένα περιβάλλον με έμφαση στη συνέπεια, την ασφάλεια και την εκτίμηση των απλούστερων απολαύσεων της ζωής. Η μητέρα σου λειτουργεί ως ένας πυλώνας δύναμης και σταθερότητας και πιθανώς έχει διαμορφώσει την προσέγγισή σου στα συναισθηματικά ζητήματα με την υπομονή και την αθάνατη αφοσίωσή της. Ο συναισθηματικός σου κόσμος είναι ειρηνικός και ανθεκτικός.

  • Σελήνη στους Διδύμους

Είσαι ένας συναισθηματικός χαμαιλέοντας, ένας χαρακτήρας μεταβαλλόμενος και σπινθηροβόλος, καθοδηγούμενος από την περιέργεια. Η διάθεσή σου χαρακτηρίζεται από έντονες και συχνές διακυμάνσεις, χωρίς αυτό να αφαιρεί κάτι από το επικοινωνιακό σου χάρισμα. Αντιθέτως, νιώθεις καλά εκφράζοντας στους άλλους πώς αισθάνεσαι, καθώς αυτό λειτουργεί ως ηχείο για τον εσωτερικό σου κόσμο. Κυριαρχείσαι από το εγκεφαλικό στοιχείο του αέρα, που συχνά σου χαρίζει μια κρυστάλλινη διαύγεια. Πιθανότατα, έχεις μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον που ενθάρρυνε την έκφραση της σκέψης και τη λεκτική ανταλλαγή, διαμορφώνοντας τη δική σου επικοινωνιακή προσέγγιση στα συναισθηματικά ζητήματα. Η μητέρα σου ενδεχομένως είναι μια φιγούρα που καλλιέργησε τη διανοητική περιέργεια και την ευελιξία σου, παίζοντας σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της προσαρμοστικότητας και της νοητικής σου ευκινησίας.

  • Σελήνη στον Καρκίνο

Τα συναισθήματά σου αλλάζουν σαν τις παλίρροιες του ωκεανού. Αυτό εξηγεί τα πάντα, από την υπερευαισθησία σου, μέχρι το βάθος των συναισθηματικών σου αντιδράσεων. Τα συναισθήματά σου επισφραγίζουν εμπειρίες που σε επηρεάζουν βαθιά και η ενσυναίσθησή σου είναι σαν ένα ψυχικό σόναρ, που σου επιτρέπει να εντοπίζεις και να κατανοείς τις ανομολόγητες ανάγκες και τα συναισθήματα των άλλων. Ευλογία και κατάρα, ο καθορισμός ορίων είναι το κλειδί. Η μητέρα σου είναι συχνά η κύρια πηγή παρηγοριάς σου, αν και αυτό δεν κάνει τη σχέση σας λιγότερο περίπλοκη. Πρόκειται, πιθανότατα, για μια στοργική και προστατευτική δύναμη, που επηρεάζει βαθιά την ιδέα σου για τη συναισθηματική ολοκλήρωση.

  • Σελήνη στον Λέοντα

Η συναισθηματική σου έκφραση είναι τόσο θαρραλέα και ζωντανή, όσο μια φωτιά που «βρυχάται». Τα συναισθήματά σου εκφράζονται με τρόπο δραματικό, μεγαλοπρεπή και επιτελεστικό, καθώς αντανακλούν τις επιθυμίες σου. Αυτό το θεατρικό στοιχείο προσθέτει έναν ζωηρό και παιδικό ενθουσιασμό στον εσωτερικό σου κόσμο, καθιστώντας τα συναισθήματά σου ισοδύναμα με εκείνα ενός ολόκληρου θεάματος. Βιώνεις κάθε συναίσθημα με ένα πάθος και μια ένταση που μπορεί να εμπνέει και να συγκλονίζει. Άλλωστε, τίποτα δεν είναι πιο τρομακτικό από ένα θυμωμένο λιοντάρι. Η σχέση με τη μητέρα σου είναι ζεστή και ενθαρρυντική, με ένα θαυμασμό που βασίζεται σε μια αμοιβαία αίσθηση υπερηφάνειας. Πιθανότατα, αποτελεί τη μεγαλύτερη θαυμάστριά σου, ενθαρρύνοντάς σε να λάμψεις και να απολαμβάνεις τη βασιλική σου παρουσία.

  • Σελήνη στην Παρθένο

Σταθερή και μεθοδική, η Σελήνη στην Παρθένο είναι συχνά πιο συγκρατημένη από τους περισσότερους. Αυτό, ωστόσο, δεν αφαιρεί από την αναλυτική σου φύση και την εστίασή σου στη λεπτομέρεια. Με Σελήνη στην Παρθένο, είναι πιθανό να αναλύεις συχνά και να εξετάζεις λεπτομερώς τα συναισθήματά σου πριν επιτρέψεις στον εαυτό σου να τα νιώσει ή και να τα εκφράσει. Αυτή η έμφυτη αίσθηση ακρίβειας προσθέτει ένα στρώμα σχολαστικότητας στο συναισθηματικό σου τοπίο, κάνοντάς ακόμα πιο απαιτητικές τις αλληλεπιδράσεις σου. Πιθανότατα, κρίνεις πολύ καλά τους χαρακτήρες, καθώς αισθάνεσαι έντονα τις αλλαγές στο περιβάλλον σου. Η μητέρα σου πιθανότατα έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της προσέγγισής σου στις ευθύνες της ζωής. Πιθανότατα σου έχει ενσταλάξει τις αξίες της σκληρής δουλειάς, καθώς και μια ισχυρή αίσθηση καθήκοντος.

  • Σελήνη στον Ζυγό

Προσεγγίζεις τα συναισθήματά σου από διπλωματική σκοπιά. Η φυσική κλίση προς την ισορροπία προσθέτει μια εκλεπτυσμένη και εξελιγμένη ποιότητα στις συναισθηματικές σου αντιδράσεις, όπου τα συναισθήματα συχνά εξετάζονται με χάρη και διακριτικότητα. Οδηγείσαι διαισθητικά στο να δίνεις προτεραιότητα στην αρμονία στις προσωπικές σου συνεργασίες, οπότε ο εσωτερικός σου κόσμος μπορεί να μοιάζει με εκείνον ενός διαμεσολαβητή, επιδιώκοντας συνεχώς να κατανοείς την οπτική γωνία του καθενός. Η σχέση με τη μητέρα σου είναι πιθανό να βασίζεται στην αξία της ισορροπίας και της συνεργασίας, περιλαμβάνοντας τη συναισθηματική σύνδεση με την ομορφιά και κάθε τι αισθητικά ευχάριστο.

  • Σελήνη στον Σκορπιό

Ο συναισθηματικός σου κόσμος δεν είναι για τους αδύναμους. Είσαι χαρακτήρας σταθερός και προετοιμασμένος για το χειρότερο σενάριο. Η ένταση των συναισθημάτων σου είναι απαράμιλλη. Το έμφυτο πάθος σου και το συναισθηματικό σου βάθος, που εξηγεί την αινιγματική σου προσωπικότητα και το διεισδυτικό σου χάρισμα, είναι δύσκολο να τιθασευτούν. Όταν εκφράζεις τα συναισθήματά σου, μοιραία έχουν αντίκτυπο στους γύρω σου. Διαισθητικά, είσαι απίστευτα οξυδερκής, διαθέτοντας ένα ισχυρό ραντάρ, που ανιχνεύει τις υποβόσκουσες προθέσεις σε κάθε κατάσταση. Ξέρεις να εντοπίζεις το νόημα ανάμεσα στις λέξεις, χάρη στην ισχυρή συναισθηματική νοημοσύνη σου.

  • Σελήνη στον Τοξότη

Βρίσκεσαι σε μια αιώνια αναζήτηση για σοφία και εμπειρίες που θα αλλάξουν τη ζωή σου. Προσεγγίζεις τα συναισθήματα με μια επεκτατική και συνολική προοπτική, λειτουργώντας συχνά ως μούσα για ένα νέο νόημα ή μια φιλοσοφία. Η διαίσθησή σου μοιάζει με πυξίδα, δείχνοντας προς νέους ορίζοντες, που οδηγούν στην ανάπτυξη και την εξερεύνηση. Το ένστικτό σου σε αφήνει να πιστεύεις ότι τα συναισθήματα είναι απλώς ένα μέρος του ταξιδιού σου προς την αυτογνωσία. Μια αίσθηση ελευθερίας χαρακτηρίζει τη σχέση με τη μητέρα σου, καθώς πιθανότατα σε ενθάρρυνε να εξερευνήσεις τον κόσμο γύρω σου με περιέργεια και ενθουσιασμό.

  • Σελήνη στον Αιγόκερω

Η συναισθηματική σου φύση βασίζεται σε μια αίσθηση ευθύνης και πραγματισμού. Μπορεί να φαίνεται ψυχρό ή στωικό στους ανθρώπους γύρω σου, όμως ο εσωτερικός σου κόσμος μοιάζει με την ουσία του χειμώνα, ανθεκτικός και αδίστακτος στις επιδιώξεις του. Αυτό εξηγεί τα πάντα, από την πειθαρχημένη φύση σου, μέχρι την έμφυτη αίσθηση καθήκοντος και τη συναισθηματική σου εξουσία. Η διαισθητική σου σοφία είναι αρχαία, επειδή πιστεύεις ότι ο χρόνος είναι ουσιώδης. Τα μαθήματα ανθεκτικότητας και σκληρής δουλειάς σημαδεύουν τη σχέση με τη μητέρα σου. Μπορεί να υπήρξε μια φιγούρα εξουσίας και πειθαρχίας στη ζωή σου, κάνοντάς σε να δίνεις αξία στην υπόσχεση σε κάθε δέσμευση.

  • Σελήνη στον Υδροχόο

Η συναισθηματική σου έκφραση βασίζεται σε ένα θεμέλιο αντικειμενικό και εκκεντρικό. Προσεγγίζεις τα συναισθήματα με λογική, η οποία μπορεί να φαίνεται απόμακρη και συναισθηματικά αποστασιοποιημένη, αλλά αυτό εξηγεί επίσης πώς είσαι σε θέση να προσεγγίζεις τις καταστάσεις από ατομική σκοπιά. Έχεις χάρισμα στο να επιλύεις τα προβλήματα, μιας και το συναισθηματικό σου τοπίο κάθε άλλο παρά συμβατικό είναι. Εστιάζεις σε πολύ συγκεκριμένα ιδανικά. Η σχέση με τη μητέρα σου είναι παρόμοια, καθώς βασίζεται στη διανοητική σχέση και στον αμοιβαίο σεβασμό της ατομικής ελευθερίας του άλλου.

  • Σελήνη στους Ιχθείς

Ο εσωτερικός σου κόσμος αποτελεί την επιτομή μιας βαθιά καθηλωτικής εμπειρίας, που βασίζεται σε μια βαθιά ενσυναίσθηση και συναισθηματική ευαισθησία. Ρευστά και διαρκώς μεταβαλλόμενα, τα συναισθήματά σου είναι συμπονετικά και αινιγματικά, τόσο για τον εαυτό σου, όσο και για τους γύρω σου. Διαθέτεις μια φυσική ικανότητα να αισθάνεσαι τα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα του κόσμου γύρω σου. Η σχέση με τη μητέρα σου είναι βαθιά περίπλοκη, αλλά η αγάπη που έχετε ο ένας για τον άλλον είναι άνευ όρων. Παρά το γεγονός ότι περπατάτε σε μια λεπτή γραμμή μεταξύ ελευθερίας και διασύνδεσης, πιθανότατα σε δίδαξε την αξία της ενσυναίσθησης και τη δύναμη που υπάρχει στην ευαλωτότητα. Η συναισθηματική τηλεπάθεια μεταξύ σας είναι πραγματική.

Πηγή: Savoir Ville