Εντυπωσιακό: Τοπικό αγριολούλουδο έγινε γιγαντιαία τοιχογραφία σε 20ώροφο κτήριο (φωτό)

Μια μεγάλης κλίμακας τοιχογραφία δημιούργησε η Αμερικανίδα καλλιτέχνις Μόνα Κάρον στην τυφλή όψη εικοσαώροφου κτηρίου στην Jersey City: ένα τοπικό αγριολούλουδο, που ακούει στο όνομα Joe Pye weed, χορεύει τρελά με τα πυκνά φύλλα του να αναδύονται από το μαύρο φόντο.
 
Η με έδρα το Σαν Φρανσίσκο και γεννημένη στην Ελβετία καλλιτέχνις εστιάζει σε site-specific τοιχογραφίες σε δημόσιους χώρους οι οποίες αναφέρονται σε κοινότητες. Η συγκεκριμένη τοιχογραφία, παραγγελία στο πλαίσιο του Jersey City Mural Arts Program, είναι το τελευταίο έργο της Kάρον ως ύμνος στην ανθεκτικότητα. Το αγριολούλουδο «σηκώνεται με τον ήλιο, ερχόμενο σε αντιπαράθεση με το περίγραμμα των κτηρίων στην άλλη πλευρά του ποταμού Χάντσον», όπως επισημαίνει η Κάρον στο λογαριασμό της στο Instagram.

«Ένα τοπικό γηγενές αγριολούλουδο, ένα όπως λέγεται Joe Pye weed, θα έρχεται από μόνο του σε αντιπαράθεση με το περίγραμμα των κτηρίων στην άλλη πλευρά του ποταμού Χάντσον. Ένα όνειρο της φύσης να νικά, της ζωής των φυτών να είναι αυτό που έστω για μια φορά πυργώνεται πάνω από μας, ξαναβάζοντάς μας στη θέση μας. Εύχομαι να μάθουμε. Εύχομαι να επιστρέψουν» γράφει.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mona Caron (@mona.caron)


 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ