Αυτά είναι τα 6 tips που πρέπει να ακολουθήσεις για τη σωστή περιποίηση του δέρματός σου πριν τον χειμώνα

Εκτός από τις ψυχικές και σωματικές αλλαγές που μπορεί να επιφέρει η πτώση της θερμοκρασίας, το δέρμα μας είναι ένας ακόμη ευάλωτος «πρωταγωνιστής» αυτής της αλλαγής.
Φυσικά, δεν τίθεται θέμα ότι ο χειμώνας είναι ένας από τους πιο γοητευτικούς μήνες. Το εορταστικό κλίμα, η ρομαντική διάθεση, τα ταξίδια που ετοιμάζεις αγωνιωδώς από το καλοκαίρι και πολλά ακόμα, προσδίδουν στη συγκεκριμένη εποχή κάτι μοναδικό.

Ωστόσο, όπως κάθε νόμισμα έχει δύο πλευρές, έτσι και στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι όλα παραμυθένια. Δυστυχώς ή ευτυχώς τους χειμερινούς μήνες το δέρμα μας χρειάζεται τη μέγιστη φροντίδα μας, αφού οι χαμηλές θερμοκρασίες απορροφούν τη φυσική υγρασία του και τη θέση της κλέβει η ξηρότητα και το ερεθισμένο δέρμα τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα μας.

Επειδή λοιπόν ο χειμώνας είναι προ των πυλών και πλησιάζει πολύ πιο γρήγορα απ’ όσο φαντάζεσαι, παρακάτω θα βρεις μερικές βασικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να προστατεύσεις στον μέγιστο βαθμό την επιδερμίδα σου κατά τη διάρκεια των κρύων ημερών και ακόμα πιο κρύων βραδιών.

Προστάτευσε το δέρμα σου

Καθώς  ο χειμώνας σίγα σιγά πλησιάζει και οι θερμοκρασίες θα παρουσιάσουν αισθητή πτώση, είναι πολύ σημαντικό να προστατεύσεις το δέρμα σου. Τι σημαίνει αυτό; Γάντια, κασκόλ και σκουφάκια θα γίνουν οι καλύτεροι σου φίλοι και φυσικά θα δημιουργήσουν την κατάλληλη ασπίδα προστασίας για την ευάλωτη στο κρύο επιδερμίδα σου. Μην παρασύρεσαι όμως. Οι ακτήνες UV μπορούν ακόμα να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στο δέρμα σου. Η αντηλιακή κρέμα θα συμπληρώσει όλα όσα χρειάζεσαι.

Χρησιμοποίησε ήπια προϊόντα

Κατά τη διάρκεια των κρύων μηνών είναι πολύ ωφέλιμο να χρησιμοποιείς ελαφριά προϊόντα στην επιδερμίδα σου. Για παράδειγμα, καλό να είναι να επενδύσεις σε ήπια καθαριστικά προσώπου για την περιποίηση σου και να αποφύγεις προϊόντα που συμβάλλουν στην απομάκρυνση της υγρασίας από την επιδερμίδα σου. Αντ’ αυτού, σου προτείνουμε να συμπεριλάβεις προϊόντα που θα βοηθήσουν να επιδιορθώσεις και να προστατέψεις το φράγμα υγρασίας της επιδερμίδας σου, που πολύ πιθανόν έχει υποστεί ζημιά λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

Χρησιμοποίησε έλαια σώματος 

Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο, τα έλαια σώματος είναι η πιο σοφή επιλογή για να την καταπολέμηση της ξηρότητας στο δέρμα. Πόσο μάλλον τους χειμερινούς μήνες που η έλλειψη ενυδάτωσης του δέρματος είναι ένα από τα συχνότερα προβλήματα. Αν θέλεις να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου απαλή, ελαστική και λαμπερή, τότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις την παραπάνω συμβουλή.

Προστάτευσε τα χείλη σου

Μαζί με τον αγαπημένο μας χειμώνα επιστρέφουν και τα σκασμένα χείλη. Για να αποφεύγεις λοιπόν αυτή την κατάσταση, καλό θα ήταν να χρησιμοποιείς ανά τακτά χρονικά διαστήματα το αγαπημένο σου lip oil. Ουσιαστικά, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να συμπεριλάβεις αυτό το βήμα στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σου. Μάλιστα, εάν βρίσκεσαι όλη την ημέρα εν κινήσει, προτίμησε να έχεις πάντα μαζί σου το lip oil σου, προκειμένου να ενυδατώνεις συχνά τα χείλη σου.

Φρόντισε τα χέρια σου 

Μιλήσαμε για πρόσωπο, σώμα και χείλη. Μήπως ξεχάσαμε κάτι; Ναι, παραλείψαμε την περιποίηση των χεριών. Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις λοιπόν στη συγκεκριμένη περίπτωση; Αρχικά, φοράς τα stylish γάντια σου, δεν ξεχνάς ποτέ την αντηλιακή σου κρέμα και τέλος εφαρμόζεις συχνά (1-2 φορές την ημέρα) την αγαπημένη σου κρέμα χεριών. Κάθε φορά που πλένεις τα χέρια σου και τα αισθάνεσαι πολύ «στεγνά», μπορείς να εφαρμόζεις μια μικρή ποσότητα από την κρέμα χεριών προκειμένου να επαναφέρεις την υγρασία που έχει χαθεί.

Extra tip: Αν έχεις αρκετά αφυδατωμένο δέρμα, μπορείς να επενδύσεις σε ένα scrub χεριών το οποίο θα χρησιμοποιείς 1-2 φορές την εβδομάδα.

Ενυδατώσου 

Τελευταία και σημαντικότερη συμβουλή. Ενυδάτωση. Όπως το καλοκαίρι, έτσι και τον χειμώνα, είναι απαραίτητο να παραμένεις ενυδατωμένη. Κατά προτίμηση συνέχισε να πίνεις τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό ημερησίως, ενώ ακόμη μπορείς να απολαύσεις το αγαπημένο σου ζεστό ρόφημα. Διασφαλίζοντας ότι είσαι πάντα ενυδατωμένη και συνδυάζοντάς αυτή τη συμβουλή με την ιδανική ενυδατική ρουτίνα, το δέρμα σου θα δείχνει και θα αισθάνεται πάντα υπέροχο.

Διαβάστε επίσης: 

Ζώδια: Οι βασικές διαφορές ενός Καρκίνου που γεννήθηκε τον Ιούνιο με αυτόν που γεννήθηκε τον Ιούλιο

Πόσες θερμίδες τελικά πρέπει να έχει το δείπνο σου;
 

Πηγή: Savoirville