Απούσα τελικά από την κλιματική σύνοδο COP26 η βασίλισσα Ελισάβετ

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Η βασίλισσα Ελισάβετ δε θα παραστεί τελικά στην έναρξη της μεγάλης κλιματικής συνόδου COP26 στη Γλασκώβη την ερχόμενη εβδομάδα,.

Ανακοίνωση του Παλατιού του Μπάκιγχαμ αναφέρει πως κατόπιν των ιατρικών συστάσεων για ξεκούραση, που οδήγησαν και στη ματαίωση του προγραμματισμένου ταξιδιού της στη Βόρεια Ιρλανδία την περασμένη εβδομάδα, η βασίλισσα εκτελεί ελαφριά καθήκοντα στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

«Η Αυτής Μεγαλειότητα με λύπη αποφάσισε ότι δε θα ταξιδέψει πλέον στη Γλασκώβη για να παραστεί στη Βραδινή Δεξίωση της COP26 τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου. Η Αυτής Μεγαλειότητα είναι απογοητευμένη που δε θα παραστεί στη δεξίωση, αλλά θα απευθύνει ομιλία στους συγκεντρωθέντες συνέδρους μέσω μαγνητοσκοπημένου βιντεομηνύματος», προσθέτει η ανακοίνωση του Παλατιού.

Στη Γλασκώβη θα παρευρεθούν άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Νωρίτερα την Τρίτη η βασίλισσα εμφανίστηκε για πρώτη φορά μετά από την ακύρωση του ταξιδιού στη Βόρεια Ιρλανδία και τη διανυκτέρευσή της σε νοσοκομείο του Λονδίνου την περασμένη Τετάρτη, παραχωρώντας ακρόαση μέσω βιντεοσύνδεσης στους νέους πρέσβεις της Νότιας Κορέας και της Ελβετίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή: skai.gr