Andrew Tate: Ο «τοξικός» influencer και ο αδελφός του θα δικαστούν στη Ρουμανία - Κατηγορούνται για βιασμό και εμπορία ανθρώπων

Ο πρώην επαγγελματίας kickboxer και ο αδελφός του τέθηκαν υπό κράτηση στις 29 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, αλλά αποφυλακίστηκαν και βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό από τον Μάρτιο

Ο «τοξικός» influencer, Andrew Tate, και ο αδελφός του Tristan πρόκειται να δικαστούν στη Ρουμανία με την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Οι αδελφοί Tate και δύο Ρουμάνες ύποπτες βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό στο πλαίσιο έρευνας για τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν από επτά γυναίκες.

Και οι τέσσερις κατηγορούνται για αδικήματα εμπορίας ανθρώπων και για σύσταση οργανωμένης εγκληματικής ομάδας. Ο Andrew Tate κατηγορείται, επίσης, για βιασμό ενός από τα θύματα, ενώ ο αδελφός του Tristan κατηγορείται για ηθική αυτουργία άλλων σε βία.

Οι ίδιοι αρνούνται τις κατηγορίες. Οι ρουμανικές εισαγγελικές αρχές συμφώνησαν την Τρίτη 20 Ιουνίου 2023 να στείλουν και τους τέσσερις υπόπτους σε δίκη. Η ημερομηνία της δίκης δεν έχει ακόμη οριστεί. Σύμφωνα με τη ρουμανική νομοθεσία, η υπόθεση πρέπει πρώτα να σταλεί στο προκαταρκτικό τμήμα του δικαστηρίου, όπου ο δικαστής έχει 60 ημέρες για να ελέγξει τους φακέλους της υπόθεσης.

Σε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Έρευνας Οργανωμένου Εγκλήματος και Τρομοκρατίας της Ρουμανίας αποκάλυψε ότι οι αρχές είχαν κατασχέσει Bitcoin αξίας άνω των 384 εκατ. δολαρίων που ανήκαν στα αδέρφια.  Αποκάλυψαν, επίσης, ότι οι αρχές είχαν κατασχέσει 15 κτίρια και οικόπεδα, 15 πολυτελή αυτοκίνητα, 14 πολυτελή ρολόγια και ένα μετάλλιο στο πλαίσιο της έρευνάς τους.

Ο Άντριου Τέιτ, ο οποίος έχει την έδρα του κυρίως στη Ρουμανία από το 2017, είναι ένας διαδικτυακός influencer που έχει συγκεντρώσει εκατ. οπαδούς, κυρίως νεαρούς άνδρες. Ο πρώην επαγγελματίας kickboxer και ο αδελφός του τέθηκαν υπό κράτηση στις 29 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, αλλά αποφυλακίστηκαν και βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό από τον Μάρτιο.
 

Πηγή: skai.gr