Andrew Tate: Όλη η αλήθεια για τον «τοξικό» influencer – Ένας μισογύνης που «σαπίζει» στη φυλακή

Ο Άντριου Τέιτ είναι ένα φαινόμενο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το περιεχόμενό του στο TikTok έχει προβληθεί περισσότερες από 12,7 δισεκατομμύρια φορές

Άντριου Τέιτ… Ο  «τοξικός» influencer, που του αρέσει να αυτοαποκαλείται Top G (στην αργκό του δρόμου το G σημαίνει γκάνγκστερ), λέει ότι δεν έκανε τίποτα κακό. Μπορεί να μοιάζει και να συμπεριφέρεται σαν γκάνγκστερ. Μπορεί να καυχιόταν ότι είναι δισεκατομμυριούχος. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή «σαπίζει» στις φυλακές της Ρουμανίας και λέει ότι είναι ένα καλό παιδί. 

Η σύλληψή του στις 29 Δεκεμβρίου έγινε με την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων και του βιασμού. Οι αξιωματικοί εισέβαλαν στο κρησφύγετό του και λένε ότι βρήκαν όπλα, μαχαίρια και μεγάλα χρηματικά ποσά. Ο Top G και ο μικρότερος αδελφός του, ο 34χρονος Tristan, οδηγήθηκαν με χειροπέδες στη φυλακή. Δύο Ρουμάνες γυναίκες, η Georgiana Naghel και μια πρώην αστυνομικός ονόματι Alexandra Luana Radu, συνελήφθησαν επίσης. 

Ο Άντριου Τέιτ είναι ένα φαινόμενο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το περιεχόμενό του στο TikTok έχει προβληθεί περισσότερες από 12,7 δισεκατομμύρια φορές. Κανείς άλλος στην πλατφόρμα δεν τον πλησιάζει. Ισχυρίζεται ότι έχει κατακτήσει τους αλγόριθμους των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και οι αναρτήσεις του μοιάζουν σαν πανούκλα στον κυβερνοχώρο. 

Η καριέρα του δεν ξεκίνησε στο διαδίκτυο. Ήταν ένας πετυχημένος kickboxer. Το 2009, ήταν ο πρώτος στην κατηγορία του στην Ευρώπη. Οι ειδικοί έκαναν λόγο για τις «πολυεπίπεδες τεχνικές του» και τις «αιχμηρές γροθιές στο σώμα». Αλλά μέχρι το 2016, ο Άντριου Τέιτ, όπως γράφει η εφημερίδα «Guardian», είχε εγκαταλείψει το ρινγκ και είχε μπει σε μια άλλη αρένα: της τηλεόρασης και συγκεκριμένα σε γνωστό ριάλιτι. 

Φαινόταν γεννημένος προβοκάτορας: «Δεν με νοιάζει αν δεν αρέσω σε κανέναν», είπε στους άλλους διαγωνιζόμενους. «Ξέρω ότι είμαι το πιο έξυπνο άτομο στο σπίτι. Γεγονός!». 

Λίγες μέρες αργότερα, ο Τέιτ αποβλήθηκε από το παιχνίδι, μετά την εμφάνιση υλικού που τον έδειχνε να χτυπάει μια πρώην φίλη του με ζώνη (αν και τόσο ο Τέιτ όσο και η γυναίκα αρνούνται την κακοποίηση και λένε ότι το βίντεο έδειχνε συναινετικό σεξ). Έκτοτε έγινε γνωστό ότι η αστυνομία του Hertfordshire έκανε έρευνες γι’ αυτόν σχετικά με καταγγελίες για βιασμό. Το 2019, η Εισαγγελία αποφάσισε να μην συνεχίσει την έρευνα και ο φάκελος έκλεισε. 

Ο Τέιτ προχώρησε στη συνέχεια. Δημιούργησε μια επιχείρηση με κάμερες στο Ηνωμένο Βασίλειο, μεταδίδοντας ζωντανά σεξουαλικά σόου με γυναίκες που στρατολογούσε. Καταφέρθηκε εναντίον του ριζοσπαστικού φεμινισμού και δήλωσε ότι οι νέοι άνδρες έπρεπε να ανακτήσουν τον ανδρισμό τους. «Η ζωή είναι πόλεμος», είπε. «Είναι ένας πόλεμος για το θηλυκό που θέλεις. Είναι ένας πόλεμος για το αυτοκίνητο που θέλεις. Είναι ένας πόλεμος για τα χρήματα που θέλεις. Είναι ένας πόλεμος για το στάτους. Η ανδρική ζωή είναι πόλεμος!». 

Νέοι, δυσαρεστημένοι άνδρες άρχισαν να τον ακολουθούν μαζικά. Ήθελαν περισσότερα. Ο Τέιτ απάντησε αυξάνοντας την αντιπαράθεση. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μίλησε για ξυλοδαρμό γυναικών, για το ότι τις άρπαζε από τον λαιμό. Στη συνέχεια, το 2017, δήλωσε ότι οι γυναίκες που βιάστηκαν φέρουν μέρος της ευθύνης. Όπως ήταν αναμενόμενο, το 2022 του απαγορεύτηκε η είσοδος σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Τα τελευταία δύο χρόνια, είναι οι ακόλουθοι του Τέιτ, όχι ο ίδιος, που βοήθησαν να αυξηθεί η παρουσία του στο TikTok. Προέρχονται από όλες τις κοινωνικές τάξεις, τα δόγματα και τις χώρες. Έχοντας ασπαστεί δημοσίως το Ισλάμ τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, ο «τοξικός» influencer εθεάθη πρόσφατα να μεταφέρει ένα αντίγραφο του Κορανίου στο δικαστήριο της Ρουμανίας, ενισχύοντας τη δημοτικότητά του μεταξύ των νεαρών ισλαμιστών ανδρών. Τα σχολεία στο Ηνωμένο Βασίλειο ανησυχούν τόσο πολύ για τη ριζοσπαστικοποίηση των μαθητών τους από τον Τέιτ, ώστε οι εκπαιδευτικοί έχουν λάβει οδηγίες για το πώς να καταπολεμήσουν τις μισογυνιστικές του απόψεις.

Ο «ψηφιακός στρατός» των οπαδών του Τέιτ λέει ότι η σύλληψή του στη Ρουμανία είναι μια παγίδα, ενορχηστρωμένη από αυτό που αποκαλούν «το Matrix», μια παγκόσμια συνωμοσία των κυρίαρχων ΜΜΕ και των πολιτικών που προσπαθούν να τον φιμώσουν και να τον ελέγξουν. «Το Matrix μου επιτέθηκε», έγραψε ο ίδιος στο Twitter μετά τη σύλληψή του, «αλλά παρεξηγούν, δεν μπορείς να σκοτώσεις μια ιδέα».

Όταν ο Τέιτ έφτασε για πρώτη φορά στη Ρουμανία, πριν από έξι χρόνια, σε ηλικία 30 ετών, ρωτήθηκε γιατί επέλεξε να μετακομίσει. «Μου αρέσει η ανατολική Ευρώπη στο σύνολό της», είπε, «επειδή η διαφθορά είναι πολύ πιο προσιτή». Στο Ηνωμένο Βασίλειο, σκέφτηκε, μόνο όσοι έχουν υψηλό κύρος ξεφεύγουν από τα εγκλήματα, υπονοώντας ότι η Ρουμανία ήταν ανοιχτή σε όλους.

Το ρουμανικό νομικό σύστημα δεν έχει ξαναζήσει ποτέ τέτοιο παγκόσμιο έλεγχο και οι αδελφοί Τέιτ ήδη επικαλούνται το «Matrix» ως την αιτία όλων των «κακών». Φεύγοντας από μια αποτυχημένη ακρόαση έφεσης τον Ιανουάριο, ο Tristan φώναξε στην κάμερα: «Ρωτήστε τους πολιτικούς, ρωτήστε τους δικαστές, έρχεστε πιο κοντά στην αλήθεια».

Ο Τέιτ γεννήθηκε στις ΗΠΑ, οι γονείς του μετανάστευσαν στο Ηνωμένο Βασίλειο όταν ήταν περίπου πέντε ετών. Ο πατέρας του, Emory, ήταν ένας πρωτοπόρος Αφροαμερικανός πρωταθλητής στο σκάκι, που πέθανε ξαφνικά κατά τη διάρκεια ενός τουρνουά το 2015. Η μητέρα του εργαζόταν ως βοηθός τροφοδοσίας στο Λούτον και τώρα λέγεται ότι βρίσκεται στο Κεντάκι, όπου μένει με την αδελφή του Τέιτ, μια δικηγόρο. 

Αυτός και ο αδελφός του δεν πρόκειται να επιστρέψουν στο σπίτι τους για αρκετό καιρό. Αν καταδικαστούν, είναι πιθανό να καθίσουν πολλά χρόνια σε ρουμανική φυλακή. Ο Τέιτ, ένας άνθρωπος που δημιουργήθηκε στον κυβερνοχώρο, θα δει τα χρήματά του να μετατρέπονται σε δυαδικό κώδικα κλειδωμένο σε ένα εικονικό πορτοφόλι, που δεν μπορεί να φτάσει κανένας άνθρωπος.

Πηγή: skai.gr