Χορηγούσαν πλαστές άδειες παραμονής

Υπόθεση έκδοσης πλαστών βεβαιώσεων αλλοδαπών προκειμένου να πάρουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα απασχολεί την αστυνομία στα Χανιά.

Στην υπόθεση εμπλέκεται υπάλληλος του δήμου Μηθύμνης στην Κίσσαμο Χανίων και τρία ακόμα άτομα.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ύστερα από αξιολόγηση πληροφοριών, που έφθασαν στο Τμήμα Ασφαλείας Χανίων, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο αρχείο του γραφείου αλλοδαπών του δήμου Μηθύμνης, όπου βρέθηκε πλήθος ασυμπλήρωτων βεβαιώσεων για κατάθεση δικαιολογητικών αλλοδαπών, τα πρωτότυπα των οποίων είχαν νόμιμα αποδοθεί στον υπάλληλο, που εργαζόταν στο γραφείο αυτό.

Ο υπάλληλος χορηγούσε τις πλαστές βεβαιώσεις έναντι χρηματικού ποσού σε απροσδιόριστο μέχρι σήμερα αριθμό αλλοδαπών, προκειμένου αυτοί να αποδεικνύουν το νόμιμο της παραμονής τους στην χώρα μας.

Σύμφωνα με την αστυνομία βρέθηκε μεγάλος αριθμός φακέλων αλλοδαπών οι οποίοι χωρίς να δικαιούνται είχαν λάβει από τον υπάλληλο βεβαιώσεις έναντι διαφόρων χρηματικών ποσών.

Με τις βεβαιώσεις αυτές οι αλλοδαποί παραπλανούσαν τις αρχές σε ελέγχους και διέμεναν παράνομα στη χώρα.

Ο υπάλληλος που χορηγούσε τις βεβαιώσεις παραδέχτηκε σύμφωνα με την αστυνομία ότι σε κάθε περίπτωση συναλλαγής έπαιρνε ποσά που κυμαινόταν από 200 έως και 500 ευρώ.

Από τα στοιχεία των μέχρι τώρα ελέγχων έχουν διαπιστωθεί 250 παράνομες συναλλαγές.

Ο υπάλληλος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου ενώ αναζητούνται τρία ακόμα άτομα, ένας Έλληνας και δύο αλλοδαποί ως συνεργοί του.
Πηγή: skai.gr