Βαρυχειμωνιά στην Αττική

Το χιόνι έχει ήδη ξεκινήσει να κάνει την εμφάνιση του σε πολλές περιοχές της Αττικής. Πιο έντονο παρουσιάζεται το φαινόμενο στα βόρεια του νομού και συγκεκριμένα στην Παλαιά Πεντέλη, τους Θρακομακεδόνες, την Κηφισιά και την Εκάλη.

Κλειστός είναι ο δρόμος στην Πάρνηθα από το τελεφερίκ και πάνω, και από Μονή Κλειστών προς τα Δερβενοχώρια.

Αλυσίδες είναι απαραίτητες για τα οχήματα που κινούνται από τον Άγιο Μερκούριο μέχρι την Μαλακάσα και στην παλαιά εθνική οδό από Ελευσίνα έως Θήβα.

Επίσης, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία για τα βαρέα οχήματα σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο και σε αρκετά σημεία του επαρχιακού.

Εκχιονιστικά μηχανήματα, αλατιέρες, ακόμη και μπουλντόζες βρίσκονται διασκορπισμένες σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Μαργαρίτη Μουζά, που επιθεώρησε τα 6 σημεία από την Αθήνα μέχρι τον Άγιο Κωνσταντίνο όπου έχουν εγκατασταθεί εκχιονιστικά μηχανήματα, η δυσκολότερη περιοχή είναι αυτή του Μαρτίνου.

Σε περίπτωση οποιουδήποτε προβλήματος, οι πολίτες μπορούν να τηλεφωνούν στον αριθμό 112 από τον οποίο μπορεί να εντοπιστεί και η θέση τους, προκειμένου να τους παρασχεθεί βοήθεια.

Φαγητό και ρουχισμό θα προσφέρει όλο το 24ωρο το Κέντρο Σίτισης Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, στην οδό Πειραιώς 3. Όσοι εντοπίζουν αστέγους που χρειάζονται βοήθεια, μπορούν να ειδοποιούν στο τηλέφωνο 21052 46 515.

Στο Δήμο Πειραιά θα λειτουργούν για τους δημότες οι τηλεφωνικές γραμμές 1561 και 210 41.74.996. Ανοιχτός θα είναι συνεχώς και ο ξενώνας αστέγων του Ερυθρού Σταυρού στην Πλατεία Κουμουνδούρου.
Πηγή: skai.gr