Κλείσιμο

Τουλουπάκη για το αίτημα κλήσης της ως εν δυνάμει ύποπτης (upd)

Της Ναντίν Χαρδαλιά 


Ως κατάφωρη παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας και ευθεία παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, καταγγέλλει η Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη το ενδεχόμενο κλήσης της στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής με την ιδιότητα της ύποπτης αντί αυτής της μάρτυρος, αντιδρώντας στο αίτημα του Κινήματος Αλλαγής για ανωμοτί κατάθεσή της επειδή όπως κρίνει "προκύπτουν ενδείξεις για την τέλεση αξιόποινων πράξεων" εκ μέρους της. 

Η κ. Τουλουπάκη επισημαίνει ότι από τη στιγμή που σε βάρος της  διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση Novartis από τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου κ.κ  Σοφουλάκη και  Ζαχαρή, το επίμαχο αίτημα "παραβιάζει το τεκμήριο της αθωότητάς μου, καθόσον η ως άνω Προανακριτική είναι αρμόδια κατά νόμο να κρίνει μόνο για ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων πολιτικών προσώπων".

Προσθέτει, δε, ότι ενέργειες σαν την προαναφερόμενη, της κλήσης της δηλαδή με την ιδιότητα της υπόπτου, "συνιστούν ευθεία παρέμβαση από τα συγκεκριμένα μέλη της Επιτροπής που υπέβαλαν το ανωτέρω αίτημα στη δικαστική έρευνα που διενεργούν οι αρμόδιοι Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου".

"Παρακαλώ όπως για τις δικές σας κατά νόμο ενέργειες", καταλήγει η επιστολή της προς τους Προέδρους της Βουλής και της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, παραπέμποντας στον Κανονισμό της Βουλής.

Αύριο Τρίτη στο προσκήνιο η κόντρα για την επιστολή Τουλουπάκη και το αίτημα ΚΙΝΑΛ

Η επιστολή της κ. Τουλουπάκη και το τελικό αίτημά της, πυροδότησε την άτυπη αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, η οποία προς ώρας παραμένει στο παρασκήνιο, αλλά στην αυριανή συνεδρίαση αναμένεται να πάρει σάρκα και οστά, καθώς πρόκειται να συζητηθεί εκτενώς και να ληφθεί απόφαση επί του επίμαχου αιτήματος του ΚΙΝΑΛ.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ερμήνευαν, την καταληκτική φράση της Εισαγγελέως Διαφθοράς, ως αίτημα παραπομπής των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ που μετέχουν στην Επιτροπή στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας βάσει του Κώδικα Δεοντολογίας για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.

Στον αντίποδα πηγές της ΝΔ, σχολίαζαν πως πειθαρχική δίωξη μελών της Επιτροπής για ένα αίτημά τους ή τη διατύπωση άποψης, θα συνιστούσε τον ορισμό της φίμωσης των βουλευτών, την ώρα μάλιστα που έχουν όλες τις αρμοδιότητες ανακριτικής και εισαγγελικής αρχής, προσθέτοντας πως αν αυτό εννοεί η κ. Τουλουπάκη τότε είναι η ίδια που κάνει ευθεία παρέμβαση στο δικό τους έργο.

 

Πηγή: skai.gr