Το ΥΠΕΘΑ τίμησε βετεράνους αεροπόρους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Τιμήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο Μέγαρο Μουσικής, οι βετεράνοι αεροπόροι της 335 μοίρας δίωξης, 336 μοίρας δίωξης και 13ης μοίρας ελαφρού βομβαρδισμού της Πολεμικής Αεροπορίας, για την προσφορά τους στις συμμαχικές επιχειρήσεις σε Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική, Ιταλία, Γιουγκοσλαβία, Αλβανία και Αιγαίο, στη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου.  

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, κι ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, απένειμαν τιμητικές πλακέτες στους: 

Γεώργιο Πλειώνη, αντιπτέραρχο ιπτάμενο της 335 και 336 μοίρας

Κωνσταντίνο Χατζηλάκο, αντιπτέραρχο ιπτάμενο της 336 μοίρας

Ευστράτιο Αθανασόπουλο, αντιπτέραρχο ιπτάμενο της 335 μοίρας (τη διάκριση παρέλαβε ο γιος του Γεώργιος)

Παναγιώτη Καραγιάννη, υποπτέραρχο ιπτάμενο της 13ης μοίρας ελαφρού βομβαρδισμού

Βύρωνα Ζαχαρίδη, ταξίαρχο ιπτάμενο της 336 μοίρας (τη διάκριση παρέλαβε η σύζυγος του Ελπίδα)

Γεώργιο Γαλανό σμήναρχο μηχανικό της 335 μοίρας.

Κατά τη λήψη της αναμνηστικής φωτογραφίας, όλοι οι παρευρισκόμενοι στην αίθουσα σηκώθηκαν όρθιοι ξεσπώντας σε δυνατά χειροκροτήματα, που σταμάτησαν με την αποχώρηση των ηρώων αεροπόρων.

Στη συνέχεια, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, κι ο αρχηγός ΓΕΑ, απένειμαν τιμητικές πλακέτες στον νυν διοικητή της 336 μοίρας και τον νυν αξιωματικό επιχειρήσεων της 335 μοίρας.

Στον χαιρετισμό του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διαβεβαίωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ισχυρές και αξιόπιστες κι ενισχύουν τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Εξήρε δε το σημαντικό ρόλο της Πολεμικής Αεροπορίας στην ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος τους.

Απευθυνόμενος προς τους τιμώμενους βετεράνους αεροπόρους, σχολίασε ότι με τον ηρωισμό τους κατέδειξαν ότι η ελευθερία δεν χαρίζεται, αλλά κατακτάται.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος γνωστοποίησε ότι από τα τέλη του μήνα έως το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή τα νομοσχέδια για την αναβάθμιση των F-16 και τον εκσυγχρονισμό και υποστήριξη των Mirage-2000 και για την ΕΑΒ. «Να είστε και είστε οι άγγελοι της προστασίας της Ελλάδας» ανέφερε, απευθυνόμενος προς τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός ΓΕΑ αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της αποστολής της Πολεμικής Αεροπορίας, την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας. Η αεροπορική ισχύς λειτουργεί ανασταλτικά για τον αντίπαλο σε μία ενδεχόμενη κρίση, ανέφερε σχετικά. Ο αρχηγός εξήρε τις άοκνες προσπάθειες του προσωπικού του Όπλου για την επιτυχία της αποστολής, επ' ωφελεία του λαού.

Την εκδήλωση πλαισίωσε η μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας, που καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκομένους.
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
TAGS: ΥΠΕΘΑ