Το οπλοστάσιο της γιάφκας στο Κουκάκι - Πώς έφτασε στα ίχνη τους η αντιτρομοκρατική

Στη γιάφκα επί της οδού Ζήνη στο Κουκάκι, όπου έπειτα από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά, βρέθηκε η κάμερα του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με πληροφορίες,οι αστυνομικοί εντόπισαν στο υπόγειο εκρηκτικές ύλες και καλάσνικοφ. Είχε νοικιαστεί από τον 42χρονο συλληφθέντα ο οποίος φέρεται να είχε εμπλακή στην απαγωγή του εφοπλιστή Μυλωνά το 2008.

Ο 42χρονος που είχε νοικιάσει το σπίτι στο Κουκάκι, είχε παρουσιαστεί ως ιδιοκτήτης εκδοτικού οίκου και μάλιστα έχει εκδώσει το βιβλίο του Βασίλη Παλιοκώστα. Το 2014 είχε προσπαθήσει να διαφύγει στο εξωτερικό.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης οι αστυνομικοί μπήκαν σε σπίτι στα Πετράλωνα και συνελήφθησαν τα άλλα δύο άτομα. Συνολικά συνελήφθησαν ημεδαποί (δύο άνδρες, ηλικίας 38 και 42 ετών αντίστοιχα και μία γυναίκα 36 ετών), οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή όπλων και εκρηκτικών.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία πραγματοποιεί έρευνες σε 4 σπίτια σε Νέα Ιωνία, Κυψέλη και Πετράλωνα. Όπως αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ., στην αποθήκη έχουν βρεθεί μασούρια ζελατοδυναμίτιδας, μικρή ποσότητα του εκρηκτικού C4, πυροκροτητές, χρονοδιακόπτες και σφαίρες από καλάσνικοφ, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του δεύτερου άνδρα, φίλου του πρώτου, συνελήφθη ο ίδιος και η φίλη του, ενώ βρέθηκαν δύο πιστόλια.

Επίσης, υπάρχουν και ψηφιακά ευρήματα, τα οποία ερευνώνται μαζί με τα άλλα κατασχεθέντα στην Εγκληματολογική Υπηρεσία.

Οι συλλήψεις έγινα στα πλαίσια έρευνας που σχετίζεται με την ομάδα "Λαϊκών Αγωνιστών" και αναμένεται να ταυτοποιηθούν πολλά στοιχεία ακόμα.

Υπάρχουν, ωστόσο, ενδείξεις ότι οι τρεις συλληφθέντες έχουν εμπλοκή με τις δραστηριότητες της συγκεκριμένης οργάνωσης.

Πηγή: skai.gr