Το φράγμα που θα καταπιεί ένα χωριό για να ξεδιψάσει μια πόλη (video)

"Σεληνιακό τοπίο" θυμίζει σήμερα το χωριό Τόσκες στο νομό Αχαΐας, που "θυσιάστηκε" για να ξεδιψάσει μια πόλη, η Πάτρα...

Τα θεαματικά πλάνα του βίντεο τραβηγμένα με drone από το κανάλι haanity στο YouTube, δείχνουν ένα τοπίο άγριας ομορφιάς που σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει πια.  

Σε μερικούς μήνες, ακόμα και τα λίγα ερείπια που απομένουν από το χωριό, και τα δύο εκκλησάκια του θα πλημμυρίσουν, καθώς ολοκληρώνονται μετά από 14 ολόκληρα χρόνια οι εργασίες του έργου που θα ξεδιψάσει την Πάτρα και τη Δυτική Αχαΐα και θα δώσει τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή. 

Μιλάμε για το μεγαλεπήβολο έργο του φράγματος Πείρου - Παραπείρου.

Δημοπρατήθηκε το 2005 και η κατασκευή του ξεκίνησε το 2006 από την Μηχανική ΑΕ. Το έργο κατά το παρελθόν έχει συναντήσει πολλά εμπόδια και προβλήματα που έχουν καθυστερήσει την ολοκλήρωση των εργασιών του. Η κατασκευή του ολοκληρώνεται τέλος του τρέχοντος μήνα, Μαρτίου 2019.

Με την αποπεράτωση του φράγματος θα διαμορφωθεί μια τεχνητή λίμνη που με τα νερά της θα κατακλύσει το χωριό Τόσκες, ευρισκόμενο στις ανατολικές απολήξεις του Κομποβουνίου και στις νότιες παρυφές της πεδιάδας των Φαρρών, και το οποίο από το το 2009 έχει ερημώσει γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Κάποιες φορές, οι λίγοι θυσιάζονται για τους πολλούς...

Το βίντεο του καναλιού haanity