Κλείσιμο

Θέμα χρόνου η σύλληψη της μητέρας του νεκρού βρέφους στο νεκροταφείο Θέρμης

Θέμα χρόνου είναι η σύλληψη της μητέρας του νεκρού βρέφους που εντοπίστηκε στα κοιμητήρια της Θέρμης καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από την ασφάλεια έχει ταυτοποιηθεί.

Οι αστυνομικές αρχές αξιοποίησαν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των κοιμητηρίων και κατέληξαν στον εντοπισμό της ταυτότητάς της.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Τετάρτης άγνωστοι κάλεσαν την Άμεση Δράση και ανέφεραν ότι έχει βρεθεί νεκρό ένα νεογέννητο, μέσα σε κάδο απορριμμάτων, έξω από νεκροταφείο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το νεκρό βρέφος εντοπίστηκε στον χώρο Covid-19 στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου.

Μάλιστα το βρέφος βρέθηκε με τον ομφάλιο λώρο, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα η γυναίκα μπήκε το βράδυ και γέννησε εκεί.

“Το μωράκι βρέθηκε γυμνό στο σημείο που βλέπετε, με τον ομφάλιο λώρο”, ανέφερε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης, Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος αρμόδιος για θέματα κοιμητηρίων, συμπληρώνοντας ότι άμεσα ειδοποιήθηκε η αστυνομία, ενώ στο σημείο έφτασε και ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος.

Σύμφωνα με την πρώτη εικόνα που έχει ο αντιδήμαρχος, το παιδί είναι πιθανόν να γεννήθηκε νεκρό και να το παράτησαν στο σημείο. ‘‘Το μωρό δεν πρέπει να ήταν στην κοιλιά της μάνας πάνω από έξι μήνες”, είπε ο κ. Θεοτοκάτος.

Όπως είπε μιλώντας στο GRTimes.gr, ο υπεύθυνος ταφών και εκταφών των κοιμητηρίων, ο οποίος ειδοποιήθηκε και αντίκρισε το τραγικό θέαμα, “σοκαρίστηκα με αυτό που είδα. Αμέσως κοιτάξαμε με τις εκταφές που κάνουμε μην τυχόν έχει βγει κάτι από εμάς, αλλά δεν ήταν αυτό. Η εικόνα που είδαμε δεν είναι για να την βλέπει κόσμος”, περιγράφει σοκαρισμένος από το θέαμα που αντίκρισε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον χώρο των κοιμητηρίων μπορεί να έχει πρόσβαση ο καθένας και να κινείται στους χώρους με το όχημά του ανενόχλητος. Κάτι, που σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Ερωτόκριτο Θεοτοκάτο, αναμένεται ν’ αλλάξει σύντομα.

Σημειώνεται ότι, άμεσα κλήθηκε η αστυνομία, ενώ θα διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Δείτε όλες τις ειδήσεις 

Πηγή: thesstoday