Κλείσιμο

Σε απολογία τρεις σιδηροδρομικοί- Καλούνται την Παρασκευή από τον ειδικό εφέτη ανακριτή

Πρόκειται για τον επιθεωρητή κυκλοφορίας και δύο σταθμάρχες -Αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες.

Της Ιωάννας Μάνδρου

Σε απολογία καλούνται απο τον ειδικό εφέτη ανακριτή Σωτήριο Μπακαϊμη τρεις σιδηροδρομικοί που ήδη διώκονται ποινικά με βαρύτατες κατηγορίες για την τραγωδία στα Τέμπη.
Πρόκειται για τον επιθεωρητή κυκλοφορίας που ήταν εκείνος που τοποθέτησε στις νυχτερινές βάρδιες τον άπειρο σταθμάρχη της Λάρισας Βασίλη Σαμαρά οι εγκληματικές παραλείψεις του οποίου προκάλεσαν την τραγωδία.


Ο επιθεωρητής της κυκλοφορίας διώκεται ποινικά για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, αδίκημα που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος με ποινές από 10 χρόνια ως ισόβια. Επίσης αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή, τόσες, όσοι και οι νεκροί της τραγωδίας και σωματικές βλάβες με τον ίδιο ποινικό χαρακτηρισμό, τόσες, όσοι και οι τραυματίες.
Εκτός από τον επιθεωρητή κυκλοφορία σε απολογία καλούνται και οι δύο ακόμα σιδηροδρομικοί, σταθμάρχες που είχαν την υποχρέωση να παραμείνουν στο πόστο τους στη Λάρισα ως τις 11 το βράδυ της ημέρας του δυστυχήματος, αλλά έφυγαν νωρίτερα.


Και οι δύο αντιμετωπίζουν τις ίδιες βαριές κατηγορίες με τον επιθεωρητή κυκλοφορίας, κατηγορίες που ήδη έχουν αποδοθεί και στον σταθμάρχη της Λάρισας Βασίλη Σαμαρά ο οποίος είναι πλέον προφυλακισμένος.


Οι απολογίες και των τριών έχουν οριστεί για την προσεχή Παρασκευή, ενώ είναι βέβαιο πως οι συνήγοροί τους θα ζητήσουν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.
 

Πηγή: skai.gr