Κλείσιμο

Με τα κορίτσια που κέρδισαν τον Παγκόσμιο Τελικό για μοντέλα της Formula1 συναντήθηκε η Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα

Αποδείχθηκε η καλύτερη γυναικεία ομάδα παγκοσμίως σε έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς STEM στον κόσμο

Την ελληνική ομάδα νέων κοριτσιών που κατέκτησε πρόσφατα το βραβείο «FIA Women in Motorsport Award» στον Παγκόσμιο Τελικό F1 in Schools που πραγματοποιήθηκε στη Σιγκαπούρη, συνάντησε, με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Κοριτσιού, η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα. Η υφυπουργός συνεχάρη τα κορίτσια που κυνήγησαν τα όνειρά τους και πέτυχαν, καθώς αποδείχθηκαν η καλύτερη γυναικεία ομάδα παγκοσμίως σε έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς STEM στον κόσμο.

Οι Φαίη Παναγάκη, Μικαέλα Μουστάκα, Κατερίνα Χάλμπε, Ευαγγελία Βουρνάζου, Κυριακή Ιλιοπούλου, Γεωργία Σαμαρά και Δάφνη Βαλιάδου είναι μέλη της Athena Racing Team, της ομάδας συνεργασίας της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης και της Ερασμείου Ελληνογερμανικής Σχολής και κατάφεραν να διακριθούν σε έναν διαγωνισμό πάνω στη μηχανική, τον σχεδιασμό και την κατασκευή 3D μοντέλων Formula1.

Η Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα

Η υφυπουργός ευχαρίστησε τα κορίτσια που έκαναν περήφανη την Ελλάδα με τη διάκρισή τους κι εκείνα απάντησαν ότι «θέλουν να ενθαρρύνουν κι άλλες μαθήτριες να ασχοληθούν σε κρίσιμους τομείς αιχμής και καινοτομίας, καθώς τα κορίτσια έχουν πολλά να δώσουν σ’ αυτούς τους τομείς».

«Θέλουμε να παροτρύνουμε τα κορίτσια να μην εγκαταλείπουν τα σχέδιά τους. Είμαστε στο πλευρό όσων θέλουν να ασχοληθούν με επαγγέλματα που θεωρούνται ανδροκρατούμενα. Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε περισσότερα κορίτσια σε σπουδές STEM, να αντιμετωπίσουμε την υποεκπροσώπησή τους στην τεχνολογία και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ίσες ευκαιρίες και στους τομείς της έρευνας και της καινοτομίας», τόνισε η υφυπουργός.
 

Η Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα

Πηγή: skai.gr