Κλείσιμο

Σύσκεψη Παπουτσή με τις ηγεσίες των Σωμάτων Ασφαλείας

Σύσκεψη με τους αρχηγούς όλων των σωμάτων ασφαλείας έχει στις 12μμ στη ΓΑΔΑ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής στη σκιά των αιματηρών γεγονότων των τελευταίων ημερών.

Από τις Βρυξέλλες όπου βρισκόταν για το έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης της Ε.Ε., ο κ. Παπουτσής διεμήνυσε με αφορμή το σοβαρό τραυματισμό του διαδηλωτή στην πορεία της Τετάρτης, ότι δεν θα χαριστεί σε κανέναν.

Σημειώνεται ότι οι τρεις αστυνομικοί και ο επικεφαλής τους που εμφανίζονται σε βίντεο να βιαιοπραγούν σε βάρος διαδηλωτή στην πορεία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την Πέμπτη σε διάφορα σημεία της Αθήνας επικράτησε ένταση με αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό διαδηλωτή, αλλά και τη δολοφονία του 44χρονου κοντά στην πλατεία Βικτωρίας τα ξημερώματα της Τρίτης.

Δέκα πέντε άτομα τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις μελών ακροδεξιών οργανώσεων εναντίον μεταναστών σε διάφορους δρόμους του κέντρου.

Μεταξύ των τραυματιών και ένας έλληνας πολίτης, ο οποίος δέχθηκε επίθεση στην Κοδριγκτώνος από ομάδα αλλοδαπών. Η αστυνομία προχώρησε σε 50 προσαγωγέα ατόμων ακροδεξιών οργανώσεων.

Το παιχνίδι στο κέντρο της Αθήνας χάνεται προειδοποίησε μιλώντας την Παρασκευή στον ΣΚΑΪ και τον Άρη Πορτοσάλτε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

Υστάτη λύση, όπως είπε, είναι η δημιουργία ενός συντονιστικού οργάνου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η πρωτεύουσα.

Είναι ντροπή για την Αθήνα του 21ου αιώνα να επιδεικνύει τέτοιες συμπεριφορές, κυνηγώντας τους μετανάστες στους δρόμους, δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της επιτροπής περιβάλλοντος της Βουλής Κώστας Καρτάλης.

Δεν πρέπει να αφήσουμε την πόλη να καταρρεύσει δήλωσε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Οι άνθρωποι, όπως τόνισε ο κ. Καμίνης, φοβούνται και αντιδρούν σπασμωδικά και στη βία δεν πρέπει να απαντάμε με βία. 

"Υπάρχει κίνδυνος η Αθήνα σε λίγο καιρό να θυμίζει συνοικίες Βηρυτού της δεκαετίας του ’80 σημείωσε την Πέμπτη ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή», με αφορμή και τον θάνατο του 44χρονου την Τρίτη τα ξημερώματα.
Πηγή: skai.gr