Συνέδριο για τη συμβολή του διαδικτύου στην προσέγγιση των λαών της Βαλκανικής

Η χρήση του διαδικτύου στην προσέγγιση των λαών της Βαλκανικής είναι το θέμα του συνεδρίου που θα διεξαχθεί στην πόλη της Καβάλας στις 11, 12 και 13 Ιουλίου, μετά από πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καβάλας και του Πάντειου Πανεπιστημίου.
Στο συνέδριο συμμετέχουν δημοσιογράφοι, κατά κύριο λόγο ανταποκριτές ξένων ΜΜΕ που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, καθηγητές των τμημάτων δημοσιογραφίας των ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων (Πάντειο, Αριστοτέλειο, Καποδιστριακό και πανεπιστήμια από την Τουρκία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Αλβανία).
Πρόκειται για το δεύτερο συνέδριο που διεξάγεται στην πόλη της Καβάλας. Την έναρξη των εργασιών θα κάνει ο υπουργός Μακεδονίας- Θράκης Γιώργος Καλαντζής.
Στη διάρκεια του συνεδρίου θα συζητηθούν θέματα που έχουν σχέση με την διαχείριση των πληροφοριών με στόχο την προσέγγιση των Βαλκανικών χωρών μέσω του διαδικτύου και τελικός στόχος είναι η δημιουργία μίας ιστοσελίδας, στην οποία θα φιλοξενούνται κείμενα που θα προωθούν και θα συμβάλουν στην εδραίωση των φιλικών σχέσεων μεταξύ των λαών και των χωρών της Βαλκανικής χερσονήσου.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr