Συναγερμός στο υπουργείο Υγείας για να μη χαθούν εμβόλια λόγω της κακοκαιρίας Μήδεια

Της Λουίζας Κροντήρη

Σε ειδικό προγραμματισμό για να μη χαθούν εμβόλια προχώρα το υπουργείο Υγείας ενόψει της κακοκαιρίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόβλεψη που ήδη υπάρχει για εμβολιασμό μελών των ενόπλων δυνάμεων η των σωμάτων ασφάλειας όταν υπάρχουν αδιάθετες δόσεις, ενισχύεται τις ημέρες του χιονιά. Έκτος αυτού, θα γίνει προσπάθεια υπό τον συντονισμό των υγειονομικών Περιφερειών να χορηγηθούν αδιάθετα εμβόλια σε άτομα των συγκεκριμένων περιοχών που δεν ανήκουν στις κατηγορίες που έχουν προτεραιοποιηθεί.

Επίσης, είναι πιθανόν να επιτραπεί στους υπεύθυνους των εμβολιαστικών κέντρων ακόμη και να μεταθέσουν προγραμματισμένα ραντεβού σε κάποιες από τις επόμενες ήμερες, εφόσον το επιτρέπει ο καιρός, οι συνθήκες και οι κανόνες ασφαλείας, ενώ ενδέχεται να γίνουν κατ' εξαίρεση εμβολιασμοί και την ερχομένη Κυριακή σε κάποια εμβολιαστικά κέντρα.

Το μεσημέρι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έδωσε οδηγίες στους Δήμους να διευκολύνουν τον εμβολιασμό του πληθυσμού κατά την επερχόμενη κακοκαιρία αξιοποιώντας το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς και κάθε άλλο πρόσφορο μέσο για τη μεταφορά των πολιτών προς και από τα εμβολιαστικά κέντρα.
 

Πηγή: skai.gr