Σύλληψη 8 δουλεμπόρων καί 86 λαθρομεταναστών το τελευταίο 24ωρο

Οκτώ δουλέμποροι και 86 λαθρομετανάστες συνελήφθησαν από συνοριοφύλακες, το τελευταίο 24ωρο, σε Έβρο και Ροδόπη. Στην πρώτη περίπτωση και ύστερα από περιπετειώδη καταδίωξη συνελήφθησαν στη διασταύρωση Ταύρης, 58 λαθρομετανάστες που ήταν κρυμμένοι σε φορτηγό αυτοκίνητο. Λίγο αργότερα, συνελήφθη επίσης στην περιοχή Αβαντα Αλεξανδρούπολης και ο οδηγός του φορτηγού, που το είχε εγκαταλείψει και επεχείρησε να διαφύγει με επιβατικό αυτοκίνητο, που είχαν δύο συνεργάτες του. Οι λαθρομετανάστες μπήκαν στη χώρα βραδινές ώρες από άγνωστο σημείο της παρέβριας περιοχής, με πλαστική βάρκα, με τη βοήθεια Τούρκου δουλεμπόρου, και μετά την άφιξή τους στη Θεσσαλονίκη, θα κατέβαλαν για τη μεταφορά τους 2.500 ευρώ ο καθένας, ενώ ο οδηγός του φορτηγού θα έπαιρνε ως αμοιβή 3.000 ευρώ. Το Ι.Χ. αυτοκίνητο και το φορτηγό - το οποίο όπως διαπιστώθηκε ήταν κλεμμένο από την Αθήνα τέλη Ιουνίου 2006 - κατασχέθηκαν.
Στην υπόθεση εμπλέκεται και ένα ακόμη άτομο, που επέβαινε στο Ι.Χ. αυτοκίνητο, αλλά διέφυγε της σύλληψης και αναζητείται.
Οι 3 διακινητές και οι 58 λαθρομετανάστες συνελήφθησαν και με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους θα παραπεμφθούν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης. Εξάλλου, συνοριοφύλακες του Τμήματος Μεταξάδων, με τη συνδρομή συναδέλφων τους των Τμημάτων Σαπών και Ιάσμου, στο 4ο χλμ. της Εγνατίας Οδού, συνέλαβαν πέντε διακινητές που μετέφεραν 28 λαθρομετανάστες. Η σύλληψη, που ήταν αποτέλεσμα πολυήμερης παρακολούθησης και συντονισμένων ενεργειών αστυνομικών και συνοριακών φυλάκων, έγινε τη στιγμή που τρεις αλλοδαποί οδηγοί - μεταφορείς, επιβίβαζαν σε ισάριθμα Ι.Χ. αυτοκίνητα τους λαθρομετανάστες. Οι συλληφθέντες σκόπευαν να προωθήσουν τους λαθρομετανάστες στο εσωτερικό της χώρας και συγκεκριμένα στην Αθήνα, έναντι χρηματικής αμοιβής 1.000 ευρώ το άτομο. Αναζητούνται, επίσης, ένας αλλοδαπός, ως εγκέφαλος του οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών, και οι ημεδαποί συνεργάτες του. Οι πέντε διακινητές και οι 28 λαθρομετανάστες θα παραπεμφθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κομοτηνής
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr