Στο Λαύριο ο προαστιακός, το 2012

Την επέκταση του προαστιακού στο Λαύριο το 2012 ανακοίνωσε ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλης Λιάπης. Το έργο προϋπολογισμού 110 εκατ. ευρώ θα έχει μήκος 33 χιλιόμετρα, ενώ η σύνδεση του προαστιακού με το Λαύριο θα γίνει από το σταθμό του Κορωπίου. Η διαδρομή Σύνταγμα - Λαύριο θα γίνεται σε 50 λεπτά, Σταθμός Λαρίσης - Λαύριο σε μία ώρα και Αεροδρόμιο - Λαύριο σε 20 λεπτά.
Όπως επεσήμανε ο κ. Λιάπης «η επέκταση του Προαστιακού είναι ένα κομβικό έργο για την ανάπτυξη της Ανατολικής Αττικής και την εξυπηρέτηση των κατοίκων του Λεκανοπεδίου. Συνδέουμε δύο μεγάλα λιμάνια (Πειραιά - Λαύριο) και το αεροδρόμιο, δηλαδή τρεις βασικές πύλες της Αττικής».
Εξάλλου ο κ. Λιάπης ανέφερε ότι στις αρχές του 2007 θα τεθεί σε λειτουργία η Γραμμή του Προαστιακού Αθήνα - Πειραιάς και μέχρι το Πάσχα θα ολοκληρωθεί η σύνδεση με το Κιάτο. Μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα λειτουργήσει ο σταθμός Πεντέλης και τον Μάρτιο ο σταθμός Μεταμόρφωσης. Η σύνδεση με τη Χαλκίδα θα λειτουργήσει εντός του 2008.
Σε ερώτηση για το θέμα της μείωσης των κομίστρων στις περιαστικές περιοχές, ο υπουργός τόνισε από τις αρχές του νέου έτους θα υπάρξει εξορθολογισμός με τη μείωση των εισιτηρίων Προαστιακού και Μετρό στα Μεσόγεια και εξομοίωση με τα συναφή Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Τέλος, ο υπουργός Μεταφορών ανακοίνωσε πως από τα μέσα Δεκεμβρίου θα επεκταθεί το ωράριο λειτουργίας του Προαστιακού κατά πέντε ώρες (από τις 5 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυκτα).
Πηγή: skai.gr