Κλείσιμο

Σωτήρια η βροχή

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στα Δεσποτικά Φαναρίου Πρέβεζας, που εκτιμάται ότι έχει κάψει περίπου 2.000 στρέμματα δασικής έκτασης .

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ οι κάτοικοι αφήνουν υπόνοιες για εμπρησμό, καθώς όπως λένε, εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα πάνω από δέκα εστίες σε απόσταση 100 μέτρων η μία από την άλλη.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές σε Κρουσσούς Κιλκίς, Αγιόφυλλο Καλαμπάκας, Δράμα, Ρέθυμνο, Λούτσες Κέρκυρας και σε χωματερές στην Άνδρο και στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.

Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι βρέχει κατά διαστήματα σε αρκετές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο Βασιλικό Καλαμάτας.

Απάντηση Μπασιάκου. Σε έκτακτη συνέντευξη τύπου την Τετάρτη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Μπασιάκος, απάντησε στις αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ ότι τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση είναι ανεπαρκή.

Ο κ. Μπασιάκος ανέφερε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθυστέρησε χαρακτηριστικά να καταβάλει τις αποζημιώσεις για καταστροφές από τις πυρκαγιές του 2000.

Πρόσθεσε ότι ο ΕΛΓΑ εισπράττει 80 εκ. ευρώ από τους αγρότες και πληρώνει 500 εκ. ευρώ, τα οποία φέτος θα αυξηθούν κατά 200 εκ.

"Η άγνοια αυτών των δεδομένων είναι απαράδεκτη και η επίκληση άγνοιας επικίνδυνη", κατέληξε ο κ. Μπασιάκος.

 

Πηγή: skai.gr