Κλείσιμο

Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα

Υπολείμματα εμπρηστικών μηχανισμών βρέθηκαν σε τρία διαφορετικά σημεία στα Δερβενοχώρια. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είχαν τοποθετηθεί σε απόσταση περίπου 150 μέτρων. Η πυροσβεστική ερευνά παράλληλα και το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να προκλήθηκε από σπινθήρα σε πυλώνα της ΔΕΗ.

Το ενδεχόμενο των εμπρησμών θα ερευνήσουν δυο εισαγγελείς Πρωτοδικών, μετά από παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργου Σανιδά. Οι δικαστικοί θα εποπτεύουν τις σχετικές ανακρίσεις της πυροσβεστικής.

Τεράστια είναι η οικολογική καταστροφή στην Πάρνηθα, όπου έχουν αποτεφρωθεί τα 25 από τα 38.000 στρέμματα του εθνικού δρυμού, και έχει χαθεί μεγάλος αριθμός του πληθυσμού των ελαφιών.

Μικρές εστίες παραμένουν πάνω από τη Μονή Κλειστών και νότια του χωριού Στεφάνι.

Στο έργο της πυρόσβεσης συμμετέχουν 5 αεροπλάνα, 3 ελικόπτερα, 300 στρατιώτες, δυνάμεις της ΕΜΑΚ, πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής και δεκάδες εθελοντές.

Σωτήρια βροχή το πρωί του Σαββάτου στο Πήλιο, βοήθησε να σβηστούν οι φωτιές σε Νεοχώρι, Καλαμάκι και Μηλιές.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Μελιβία Λάρισας. Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε στις 8 το πρωί του Σαββάτου η πυρκαγιά, που από το μεσημέρι της Παρασκευής βρισκόταν σε εξέλιξη στην περιοχή του Σελίνου, νότια του νομού Χανίων.

Για αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών το Σάββατο προειδοποιεί η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Πηγή: skai.gr