Ρόντος: Οι αποφάσεις για τις ΜΚΟ ήταν για το συμφέρον της χώρας

«Στο σύστημα λειτουργίας των ΜΚΟ είχα όντως ρόλο, έπαιρνα αποφάσεις. Ήταν όμως για τα συμφέροντα της χώρας μας και για τις διεθνείς υποχρεώσεις της» λέει ο Άλεξ Ρόντος, άλλοτε στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση της ΜΚΟ αποναρκοθετήσεων.

«Εκείνη την περίοδο η εξουδετέρωση των ναρκών ήταν το πιο σέξι θέμα στον πλανήτη», συμπληρώνει ο κ. Ρόντος, μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής.

Αναφερόμενος στον Γιώργο Παπανδρέου, ο κ. Ρόντος αναφέρει ότι έβαλε τάξη στις ΜΚΟ, αναγνωρίζοντας ότι ορισμένοι «βρήκαν στο πεδίο των ΜΚΟ κάπως ελεύθερο χώρο, χωρίς νομικό πλαίσιο και άνοιξαν την πόρτα και μπήκαν μέσα».

Υπενθυμίζεται ότι χθες Παρασκευή ο κ. Ρόντος παρουσιάστηκε αυτοβούλως ενώπιον της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση της ΜΚΟ «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης».

Ο κ. Ρόντος δήλωσε στην ανακρίτρια πως βρίσκεται στη διάθεση των δικαστικών Αρχών, ωστόσο δεν είναι γνωστό πότε θα απολογηθεί, καθώς, πλην του προέδρου της ΜΚΟ Κωνσταντίνου Τζεβελέκου, ο οποίος έχει απολογηθεί και προφυλακιστεί, δεν έχουν ακόμα συνταχθεί τα κατηγορητήρια για τους λοιπούς εμπλεκόμενους.

Για στημένο παιχνίδι, έκανε λόγο χθες με ανακοίνωσή του ο συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου Γιώργος Ελενόπουλος, τονίζοντας ότι «επιχειρείται να πληγεί αυτός που επιτέλους, κάτι έκανε».
Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου