Προκήρυξη – απάντηση

Προκήρυξη με την οποία απαντά στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ σχετικά με την τηλεφωνική ειδοποίηση για τον εκρηκτικό μηχανισμό που βρέθηκε στα κεντρικά γραφεία της Citibank στη Κ. Κηφισιά, έστειλε στο ΠΟΝΤΙΚΙ ο "Επαναστατικός Αγώνας".

Στη προκήρυξη γίνεται αναφορά στην διαδικασία ενημέρωσης της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, στην οργάνωση "Σέχτα Επαναστατών" σχετικά με την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού, καθώς και στις δηλώσεις του πρώην υπουργού Σ. Τσιτουρίδη σχετικά με τη δράση της οργάνωσης.

Ακολουθούν δύο αποσπάσματα από την προκήρυξη:

"Το ερώτημα παραμένει: είναι πρωτοβουλία του υπαλλήλου ή γραμμή της εφημερίδας, ή – ακόμα χειρότερα – υπάρχει συνεννόηση μεταξύ ΝΕΩΝ και αστυνομίας για την αποσιώπηση του τηλεφωνήματος;

Αν ισχύει το τελευταίο τότε μιλάμε για συντονισμένη παραπληροφόρηση εφημερίδας και αστυνομίας. Αν δεν ισχύει αυτό και δεν είχε ενημερωθεί η εφημερίδα, η ανακοίνωση των ΝΕΩΝ ότι βασίζεται στην "κατηγορηματική διαβεβαίωση της νυχτερινής βάρδιας" πως δεν έλαβε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, δείχνει ότι καλύπτει πλήρως τον υπάλληλο, ο οποίος έτσι κι αλλιώς θα έλεγε ψέματα για να μην εκτεθεί.

Σε αυτή την περίπτωση, η κάλυψη που δίνει η εφημερίδα στον υπάλληλο συνδράμει στην λασπολογία και την πολιτική σπίλωση της οργάνωσής μας, που ενορχηστρώνεται από ΜΜΕ και αρχές ασφαλείας.

Όσο αφορά την "…πάγια πολιτική της εφημερίδας να ειδοποιείται αμέσως η αστυνομία και στη συνέχεια οι δημοσιογράφοι…" είναι επίσης, ψέματα. Αν είχαμε και την παραμικρή αμφιβολία ότι ο υπάλληλος στο τηλεφωνικό κέντρο των ΝΕΩΝ, δεν λάμβανε σοβαρά υπ’όψιν την προειδοποίησή μας, ή μας το έκλεινε – όπως έκανε η Ελευθεροτυπία τον περασμένο Οκτώβριο για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στα γραφεία της Shell στο Π. Φάληρο –, τότε ή θα ειδοποιούσαμε άλλο δημοσιογραφικό μέσο ή θα ειδοποιούσαμε την αστυνομία όπως είχαμε κάνει στην περίπτωση της Shell…".
Πηγή: skai.gr