Πώς η αντιτρομοκρατική έφτασε στη σύλληψη του «Τοξοβόλου»

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής συνελήφθησαν πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης στην Αγία Παρασκευή, ένας άνδρας και δύο γυναίκες, οι οποίοι βρέθηκαν σε αυτοκίνητο που είχε δηλωθεί κλεμμένο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αντιτρομοκρατική ακινητοποίησε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ο γνωστός δραπέτης με το όνομα «Τοξοβόλος», η συνεργός της Πόλας Ρούπα και άλλη μία γυναίκα.

Η αντιτρομοκρατική, που τους παρακολουθούσε, εκτίμησε ότι οι τρεις συλληφθέντες θα προβούν σε κάποιο «χτύπημα», καθώς ήταν οπλισμένοι και στο αυτοκίνητο μέσα υπήρχε βαρύς οπλισμός. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οπλισμός αποτελείτο από ένα πολεμικό τυφέκιο καλάσνικοφ, ένα αυτόματο «ούζι» και τουλάχιστον δύο πιστόλια.

Το αυτοκίνητο που ήταν κλεμμένο, κάτι που εντείνει τις υποψίες ότι ετοιμάζονταν για τρομοκρατική ενέργεια, ακινητοποιήθηκε στην Αγία Παρασκευή, καθώς εκινείτο προς την οδό Αγίου Ιωάννου από την πλευρά του Υμηττού.

Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία συνεχίζονται οι έρευνες, προκειμένου να διευκρινιστούν οι δραστηριότητες των συλληφθέντων, καθώς και αν εμπλέκονται σε έκνομες ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί τον τελευταίο καιρό. Επίσης, ερευνάται το ενδεχόμενο να έχουν κάποιο κρησφύγετο στην περιοχή των Εξαρχείων.

Ποιοι είναι οι συλληφθέντες

Ο 32χρονος «Τοξοβόλος του Συντάγματος» είχε αποδράσει το περασμένο καλοκαίρι από τις φυλακές Τίρυνθας, ενώ είχε κατηγορηθεί για συνέργεια στη διπλή ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης και εξέτιε ποινή 13 ετών στις αγροτικές φυλακές, μετά την καταδίκη του, το 2015, για την ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη.

Το προσωνύμιο «Τοξοβόλος» το απέκτησε το 2011 όταν σε επεισόδια το 2011 είχε σηκώσει τόξο και είχε απειλήσει άνδρες των ΜΑΤ.  

Η 28χρονη συνεργάτης της Πόλας Ρούπα του «Επαναστατικού Αγώνα», είχε συλληφθεί μαζί της πριν από τρία χρόνια σε επιχείρηση που έγινε στην Ηλιούπολη και τον 'Αγιο Δημήτριο. 

Το τρίτο άτομο που συνελήφθη ήταν μια 26χρονη φίλη του «Τοξοβόλου».

Οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα στις 12:30.

Πηγή: skai.gr