Πόλεμο ακροδεξιών βλέπει η Αστυνομία πίσω από τις ταραχές στη Θεσσαλονίκη

Ο έντονος ανταγωνισμός ανάμεσα σε δύο ακροδεξιές οργανώσεις, την Χρυσή Αυγή και τον Ιερό Λόχο, βρίσκεται εν πολλοίς πίσω από τις ταραχές που στιγμάτισαν τις εκδηλώσεις μνήμης για τους Πόντιους στη Θεσσαλονίκη, με αποκορύφωμα την επίθεση στον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αστυνομίας, οι οποίες ήλθαν στην γνώση του ΣΚΑΪ.

Τουλάχιστον τρεις από τους εμπλεκόμενους στα επεισόδια κατατάσσονται από την Αστυνομία στον χώρο του Ιερού Λόχου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ιερός Λόχος ιδρύθηκε το 2012 με κύριο στόχο – όπως έλεγαν τα μέλη του – να αποτρέψει την «ισλαμοποίηση» της Θεσσαλονίκης.

Η οργάνωση έχει στρατολογήσει πολλούς νεαρούς που έχουν πρωτοστατήσει στα επεισόδια εναντίον των παρελάσεων Gay Pride, για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, που έχουν λάβει χώρα στην πόλη τα προηγούμενα χρόνια.

Η δράση του Ιερού Λόχου τον έφερε σε αντιπαράθεση με την Χρυσή Αυγή για τον έλεγχο της ακροδεξιάς πολιτικής βάσης στην πόλη. Ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις δύο οργανώσεις φάνηκε στις αρχές του έτους όταν αμφότερες επιχείρησαν να ελέγξουν το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για το συλλαλητήριο σχετικά με το όνομα της ΠΓΔΜ.
Πηγή: skai.gr