Κλείσιμο

Ποιός φοβάται τον ΣΚΑΪ

Τα τελευταία χρόνια ο ΣΚΑΪ έχει γίνει αποδέκτης σκληρών πολιτικών επιθέσεων, οι οποίες συχνά μάλιστα ξέφευγαν και από τα όρια της υγιούς αντιπαράθεσης. Η ανεξάρτητη και αδέσμευτη φωνή του ΣΚΑΪ έχει ενοχλήσει, με αποτέλεσμα ο σταθμός να έχει δεχθεί σειρά επιθέσεων. 

Συνέπεια αυτών, δεν είναι μόνο το κυβερνητικό εμπάργκο και οι χυδαίοι χαρακτηρισμοί που κατά καιρούς έχουν εκστομιστεί από διάφορους υπουργούς, αλλά ακόμη οι έμμεσες προτροπές σε βιαιοπραγίες όπως αυτή που είχε κάνει σε ανύποπτο χρόνο έξω από μέγαρο Μαξίμου ο Πάνος Καμμένος. «Μπορεί να μην έχουν ανατιναχθεί κάποια κανάλια, εκεί προς Πειραιά μεριά, αλλά έχει ανατιναχθεί η ελληνική οικογένεια, υπάρχει 70% ανεργία» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας στις 18 Φεβρουαρίου 2015. 

Αύτη η εμπρηστική δήλωση του Πάνου Καμμένου, με την οποία είχε στοχοποιηθεί ο ΣΚΑΪ, είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, και επανέρχεται με δραματικό τρόπο, μετά την τρομοκρατική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό. Η αναφορά του κ. Καμμένου έγινε μετά από ερώτηση δημοσιογράφου που του ζητούσε να διευκρινίσει τι εννοούσε όταν λίγες ώρες πριν έλεγε: «θα τα κάνουμε Κούγκι», αν η κυβέρνηση δεν καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές. «Το Κούγκι θα το κάνουν οι δανειστές… Φαντάζομαι πως θα ήταν οι δημοσιογράφοι στην ελληνική επανάσταση τι θα ρωτούσαν» δήλωνε. 

Με αφορμή το εμπάργκο της κυβέρνησης στον ΣΚΑΪ μάλιστα, ο κ. Καμμένος είχε χαρακτηρίσει το κανάλι στάλο». Όμως δεν είναι η πρώτη φόρα που κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης στιχοποιοί τον τηλεοπτικό σταθμό και καταφέρεται με βαρείς και αξιώτικους χαρακτηρισμούς. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης τόσο με δηλώσεις του όσο και με αναρτήσεις του στο Facebook έχει πρωτοστατήσει στην εκστρατεία συκοφάντησης και φτωχοποίησης του ΣΚΑΪ. Ενδεικτικά: «ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!! Το επικεφαλής βοθροκάναλο της διαπλοκής που αυτή την ώρα της μάχης ΕΠΙΤΗΔΕΣ μετέδωσε πως "καρατομείται η ηγεσία της Πυροσβεστικής"!!!!!!! θα συνεχίσει τις "εκπομπές" και την "ενημέρωση" της λάσπης της ψευτιάς και της χολής ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ !!!!» ή «Ανησυχεί ο Σκάι που δεν υπάρχουν θύματα από τη φωτιά και όλο παίρνει τηλέφωνο τον υποδιοικητή που είναι στο μέτωπο μαζί με τα πληρώματα των ασθενοφόρων να μάθει αν υπάρχει κάποιο!!!!!!! Το ΞΕΦΤΙΛΕΣ είναι πλέον επιεικής όρος για να περιγράψει τον τρόπο που καλύπτουν τις φωτιές!!!»

Και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς είχε στοχοποιήσει και πάλι τον ΣΚΑΪ, κατηγορώντας τον για δήθεν «φιλοτουρκική γραμμή». 

«Δεν με πειράζει αν βγαίνει κάποιος και με λέει φασίστα, έχουμε δημοκρατία, αλλά να ξέρουν ότι δεν περνάει απαρατήρητη η προβολή του Ερντογάν 13 φορές τη μέρα και οι ελληνικές θέσεις μιάμιση φορά. Είναι γνωστή σχέση του σταθμού με τον Τούρκο επιχειρηματία που έχει στενές σχέσεις με τον Ερντογάν» είχε ισχυριστεί. Πιο πρόσφατα είχε αποκαλέσει τον ΣΚΑΪ «βιομηχανία ψευδών ειδήσεων» τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειάζεται. «Δεν έχει υπάρξει κάποια αλλαγή στην πρακτική του από τότε που πήραμε την απόφαση. Διαπιστωτικά θα σας έλεγα ότι δεν μας χρειάζεται» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός. 

Αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπας από το βήμα της Βουλής είχε στοχοποιήσει τα μέσα ενημέρωσης που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση, μεταξύ των όποιων και τον ΣΚΑΪ, κάνοντας λόγο για «μαύρο μέτωπο». Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, ο κ. Τσίπας κατηγόρησε και πάλι τον ΣΚΑΪ, κάνοντας ειδική αναφορά μάλιστα και στον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά. «Και να οι αναλυτικοί πινάκες με τις μειώσεις των συντάξεων που θα δουν οι συνταξιούχοι και να τα δημοσιεύματα και να οι εκπομπές. Θα πρέπει ο φίλος μου ο κ. Αυτιάς να είχε περάσει πολύ δύσκολες μέρες να κάθεται σαν αριθμομηχανή να υπολογίζει πόσο χάνει ο καθένας και η καθεμιά από τους άμοιρους συνταξιούχους. Τώρα τσιμουδιά» είχε δηλώσει στις 22 Νοεμβρίου ο κ. Τσίπρας. 

*Το σκίτσο από τον Δημήτρη Χαντζόπουλο στην Καθημερινή της Τρίτης.
 

Πηγή: skai.gr