Πιερρακάκης στο Φόρουμ των Δελφών: 4.000 νέα πιστοποιητικά σε λίγες ώρες από το gov.gr

Αριθμό ρεκόρ κατέγραψε η ψηφιακή έκδοση πιστοποιητικών που είναι από χθες διαθέσιμα στην ενιαία ψηφιακή πύλη του δημοσίου, gov.gr, αγγίζοντας τις 4.000. 

Όπως δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης στο πλαίσιο του 5ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, από χθες το απόγευμα στις 19:00 η ώρα μέχρι και σήμερα το πρωί στς 11:00 εκδόθηκαν συνολικά 4.000 πιστοποιητικά, εκ των οποίων τα 2.701 ήταν οικογενειακής κατάστασης, τα 1.272 γέννησης και τα 210 ιθαγένειας. 

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου, το μεσημέρι το gov.gr έφτασε τις 1.000 εκδόσεις την ώρα, ενώ καταγράφηκε ρεκόρ με 75 πιστοποιητικά το δευτερόλεπτο! 

Παράλληλα, ο κ. Πιερρακάκης προανήγγειλε τη θεσμοθέτηση του Προσωπικού Αριθμού των πολιτών εντός του καλοκαιριού, σημειώνοντας ότι θα αντικαταστήσει όλους τους υπόλοιπους αριθμούς σε βάθος χρόνου και τα ψηφία του θα είναι ο σημερινός ΑΦΜ. 

Αναφορικά με τις δηλώσεις θανάτου, επανέλαβε ότι μετά τις γεννήσεις που γίνονται σε όλα τα μαιευτήρια της χώρας, στόχος είναι να μειώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις 13 "ουρές" που απαιτείται να περιμένουν οι συγγενελις για να δηλώσουν την απώλεια των αγαπημένων τους προσώπων.  

Πηγή: skai.gr