Πανελλήνιες 2020: Οριστικό- Στις 10 Ιουλίου θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες

Την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020 θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ , ημέρα κατά την οποία θα λειτουργήσουν» όλα τα ΓΕΛ και όλα τα ΕΠΑΛ.

Αυτό προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, η οποία στάλθηκε προς όλες τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν  την Παρασκευή 10-7-2020, μετά τις 13.00 μ.μ. στον ιστότοπο του υπουργείου Παιδείας  https://results.it.minedu.gov.gr/.

Το υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει από όλα τα Βαθμολογικά Κέντρα να αναρτήσουν τις βαθμολογίες των υποψηφίων στην ειδική πλατφόρμα, προκειμένου να ακολουθήσει κεντρικά ο έλεγχος.

Οι βάσεις εισαγωγής εκτιμάται ότι θα ανακοινωθούν την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.

 Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών, οι υποψήφιοι θα πρέπει να οριστικοποιήσουν τις επιλογές τους στο Μηχανογραφικό τους Δελτίο. Η τελική ημερομηνία καταχώρησης του οριστικοποιημένου Μηχανογραφικού είναι η 17η Ιουλίου. Μέχρι τότε, αναμένεται να έχουν ανακοινωθεί και οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων, οι εξετάσεις των οποίων θα ολοκληρωθούν στις 13 Ιουλίου.

Επισημάνεται ότι η προθεσμία της 17ης Ιουλίου για την υποβολή του Μηχανογραφικού είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Πηγή: skai.gr