Ολυμπιακή: τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά

Κανονικά θα εκτελεστούν αύριο και οι 96 προγραμματισμένες πτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπορίας, παρά το νέο κύκλο απεργιών που έχουν εξαγγείλει οι ιπτάμενοι συνοδοί-φροντιστές, με τη μορφή δύο 48ωρων κινητοποιήσεων που λήγουν την Παρασκευή.
Η διοίκηση της εταιρίας εξασφάλισε τα πληρώματα που απαιτούνται για το αυριανό πρόγραμμα των πτήσεών της, το οποίο θα πραγματοποιηθεί κανονικά με εξαίρεση τρεις προορισμούς όπου θα υπάρξουν συγχωνεύσεις πτήσεων. Πρόκειται για την πτήση Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα ΟΑ 902 που θα συγχωνευτεί με την ΟΑ 904. Επίσης για την πτήση Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα όπου η ΟΑ 906 θα συγχωνευτεί με την ΟΑ 908 και για την πτήση Αθήνα - Ηράκλειο - Αθήνα, όπου η ΟΑ 514 συγχωνεύεται με την ΟΑ 510.
Εξάλλου, σε δηλώσεις στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ολυμπιακής Αεροπορίας Διονύσης Καλόφωνος, έδωσε απάντηση στις αιτιάσεις της Ένωσης Ιπταμένων Συνοδών-Φροντιστών, που έχουν χαρακτηρίσει «Νταχάου και Μεσαίωνα» το νέο εργασιακό καθεστώς που θα ισχύσει στη Νέα Ολυμπιακή Αεροπορία. Ο κ. Καλόφωνος έδωσε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, το μήνα Νοέμβριο κατά μέσο όρο οι Ιπτάμενοι Συνοδοί-Φροντιστές εργάστηκαν 40 ώρες ολόκληρο το μήνα.
Πηγή: skai.gr