Κλείσιμο

Οι ένοχοι για το φιάσκο της ΕΡΤ...

Κενά στο συντονισμό και τον πολιτικό σχεδιασμό για την κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων από την κρατική τηλεόραση, έγιναν ορατά, κατά το χθεσινό μπλακ άουτ στη μετάδοση του ποδοσφαιρικού αγώνα Ελλάδας - Κορέας.
Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ Αγγελο Στάγκο ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ, Τζώνυ Καλημέρης, και ο διευθυντής Λειτουργίας, Γιώργος Παπαμώκος, οι οποίες έγιναν αποδεκτές. Αντιθέτως, δεν έγινε δεκτή από τον υπουργό Επικρατείας, Θοδωρή Ρουσόπουλο, η παραίτηση του κ. Στάγκου, ο οποίος δήλωσε ότι «αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας».
Από την πλευρά του, ο παραιτηθείς Τζώνυ Καλημέρης έκανε λόγο για «περιστασιακό πρόβλημα στη μονάδα κεντρικού ελέγχου της ΕΤ1».
Τη θέση του αναλαμβάνει προσωρινά ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΕΡΤ Γιώργος Χουλιάρας, ενώ καθήκοντα διευθυντή Λειτουργίας της Γενικής Διεύθυνσης Τηλεόρασης ασκεί πλέον ο Γιώργος Μπακόπουλος.
«Καταστάσεις σαν τις χθεσινές, χαλάνε την εικόνα της χώρας, που με τόσο κόπο φτιάξαμε», σχολίασε η πρόεδρος της «Αθήνα 2004». Ερωτηθείσα για τις παραιτήσεις, απέφυγε να αναφερθεί στο θέμα, λέγοντας ότι η ίδια θα είναι ικανοποιημένη, όταν το σήμα της ΕΡΤ θα φεύγει προς όλο τον κόσμο.
>Όχι στην ολιγωρία
Ερωτηθείς για το θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θ. Ρουσόπουλος, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να ανεχτεί φαινόμενα έλλειψης εγρήγορσης και ολιγωρίας στον κρατικό μηχανισμό». Ο κ. Ρουσόπουλος δήλωσε ότι ολοκληρώθηκε ο κύκλος των υπευθύνων με τις παραιτήσεις των δύο, ενώ σε ερώτηση εάν οι δύο υπέβαλαν αυτοβούλως τις παραιτήσεις τους ή τους ζητήθηκαν, υπενθύμισε ότι χτες το βράδυ είχε ανακοινώσει πώς θα γίνει αυστηρή έρευνα και θα επιβληθούν κυρώσεις.
Ο κ. Ρουσόπουλος ρωτήθηκε ακόμα εάν η κρατική ραδιοτηλεόραση είναι πλέον θωρακισμένη μετά το χθεσινό μπλακ άουτ και απάντησε ότι έχει λάβει τις σχετικές διαβεβαιώσεις, ενώ δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι την τελετή έναρξης θα μεταδώσουν και τα τρία κρατικά κανάλια, ώστε ακόμα και εάν συμβεί κάτι παρόμοιο, οι θεατές να έχουν εναλλακτικές λύσειςΙ
Πηγή: skai.gr