Κλείσιμο

Ο Τσίπρας στο ελικόπτερο κατά την παρενόχληση από τα τουρκικά F-16 (φωτό)

Φωτογραφίες από το ελικόπτερο Chinook στο οποίο επέβαινε ο πρωθυπουργός την ώρα της παρενόχλησης από τα τουρκικά μαχητικά F-16 πάνω από το Αγαθονήσι, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, δόθηκαν στη δημοσιότητα. 

Οι φωτογραφίες μέσα από το Chinook που μετέφερε τον Αλέξη Τσίπρα, είναι τραβηγμένες από τον φωτορεπόρτερ που πάντα τον συνοδεύει, τον Αντρέα Μποτέλι και δημοσιεύθηκαν στο militaire.gr. 

Ο πρωθυπουργός στις φωτογραφίες εμφανίζεται ψύχραιμος και όπως λένε οι πληροφορίες ήταν και “ανυπάκουος” στην σύσταση των χειριστών που του ζήτησαν να καθίσει και να δεθεί. Φαίνεται μάλιστα να προσπαθεί να τραβήξει βίντεο με την αναχαίτιση των τουρκικών μαχητικών από τα ελληνικά. 

Αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας για τις παρενοχλήσεις που υπέστη το ελικόπτερο του πρωθυπουργού από τουρκικά αεροσκάφη την 25η Μαρτίου επέδωσε την Τρίτη το υπουργείο Εξωτερικών στον τούρκο πρέσβη στην Αθήνα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η Άγκυρα είχε διαψεύσει ότι τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη παρενόχλησαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο Αλέξης Τσίπρας στο ταξίδι του προς το Αγαθονήσι, ενώ ο τουρκικός Τύπος έφθασε να πει ότι το νησί είναι... τουρκικό.