Ντοκουμέντα δράσης της συμμορίας χρηματοκιβωτίων σε Λαμία-Η κατάθεση αστυνομικού της Ασφάλειας

Του Μίλτου Σακελλάρη

Φωτογραφίες από τη δράση της 15μελούς συμμορίας που είχε κάνει δεκάδες διαρρήξεις και άρπαζε τα χρηματοκιβώτια από επιχειρήσεις, από τον περασμένο Οκτώβριο στη Λαμία, φέρνει στο φως της δημοσιότητα σήμερα το skai.gr. Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν στις 8 Ιουλίου, μετά από εκτεταμένες παρακολουθήσεις των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λαμίας, με τη λεία τους να ξεπερνάει τις 125.000 ευρώ, σύμφωνα με τους αστυνομικούς.

Τι κατέθεσε αστυνομικός της ΕΛ.ΑΣ.

«Από τον Οκτώβριο του 2019 παρατηρήθηκε αύξηση των διαρρήξεων στις επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας. Η υπηρεσία μας έλαβε πληροφορίες για τους δράστες. Η πληροφορίες συμβάδιζε απόλυτα με τα σημεία που βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα αρκετά κλεμμένα αυτοκίνητα και συγκεκριμένα πλησίον του καταυλισμού των Ρομά στην Ανθήλη», ανέφερε στην έκθεση ένορκης εξέτασής του αστυνομικός που ασχολήθηκε με τις έρευνες. «Από αντιπαραβολή του ρουχισμού των δραστών από τις κάμερες ασφαλείας των επιχειρήσεων στόχων προέκυψε ότι συγκεκριμένα άτομα απεικονίζονταν να φορούν τα ίδια ρούχα σε φωτογραφίες που είχαν αναρτήσει σε λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Η μεθοδολογία της συμμορίας…

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, στην μεγάλη δικογραφία που συνέταξαν συμπεριέλαβαν 14 περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων, τις οποίες συνδέουν με τη συγκεκριμένη συμμορία. Οι δράστες φέρονται να χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα τα οποία ήταν δηλωμένα σε ανύπαρκτα πρόσωπα, υπό τον φόβο να παρακολουθούνται από την ΕΛ.ΑΣ. Στις διαρρήξεις που διέπρατταν οι κακοποιοί φορούσαν κουκούλες και γάντια και εφορμούσαν μαζικά στις επιχειρήσεις, όπου κατέστρεφαν, όταν αυτό ήταν εφικτό συναγερμούς και κάμερες που υπήρχαν στα σημεία.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση τα περισσότερα μέλη της εγκληματικής ομάδας επειδή είχαν συλληφθεί κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης προκειμένου να μην μπορούν να τους εντοπίσουν εύκολα οι αστυνομικοί. Οι συλληφθέντες, σύμφωνα με τη δικογραφία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λαμίας, χρησιμοποιούσαν ακόμη και αγροτικά αυτοκίνητα για να πέφτουν πάνω στα ΑΤΜ και να μπορούν εν συνεχεία να τα φορτώνουν στις καρότσες.

Οι συνηγοροι υπερασπισης, Ιωάννης Γλύκας και Παναγιώτης Μαριόλης τονισαν στο Skai.gr ότι «η εμπλοκη του εντολεως μας εδραζεται μονο στην ενεργοποιηση κεραιων κινητης τηλεφωνιας, οι οποιες και αποτυπωσαν τη φυσικη του παρουσια στην ευρυτερη περιοχη του τοπου κατοικιας του .

Καμια αλλη αναμειξη,η οποια θα μπορουσε να τον καταστησει υποπτο και να του προσδωσει εστω εναν περιφερειακο ρολο στη δραση της φερομενης συμμοριας. Ειμαστε βεβαιοι οτι ελλειψει αποδεικτικου υλικου θα καταπεσουν οι σε βαρος του κατηγοριες στο δικαστηριο και θα αποκατασταθει η ταξη και η σε βαρος του αναιτια επιβολη του εσχατου μετρου της προσωρινης κρατησης, η οποια και επιβληθηκε σε αυτον δικην συναφειας με την ποινικη αντιμετωπιση ετερων συγκατηγορουμενων του».

Πηγή: skai.gr