Νέα στοιχεία για το ναυάγιο

Εξανεμίστηκαν οι ελπίδες για την ανεύρεση των δυο γάλλων αγνοουμένων του ναυαγίου του Sea Diamond. 

Τη Κυριακή,  σταμάτησαν οι υποβρύχιες έρευνες του ωκεανογραφικού Φιλία για τον εντοπισμό του 45χρονου και της 16χρονης κόρης του.

Η κάμερα του ειδικού ρομπότ κατάφερε να περάσει μέσα από το σπασμένο φινιστρίνι της καμπίνας των γάλλων τουριστών και να ελέγξει περίπου το 70% του χώρου.

Όπως δήλωσε ο πραγματογνώμων και δύτης Κώστας Θωκταρίδης μόνο δύτης μπορεί τώρα να εντοπίσει και να ανασύρει τους δυο αγνοούμενους.
Την ίδια ώρα νέο στοιχείο για το ναυάγιο του Sea Diamond είδε το φως της δημοσιότητας.

Μεγάλο μέρος του βράχου στον οποίο προσέκρουσε με δύναμη το κρουαζιερόπλοιο, κόπηκε ενισχύοντας τις μαρτυρίες ότι ο πλοίαρχος έκανε προσπάθειες αποκόλλησης του σκάφους.

Παράλληλα ολοκληρώθηκε η τελευταία χαρτογράφηση του ναυαγίου, προκειμένου να συγκεντρωθούν τα στοιχεία της έρευνας που έχει ζητήσει ο ανακριτής.

Ως προς το μαύρο κουτί, ο επικεφαλής των ανακρίσεων περιμένει εντολή, για το αν θα μεταφερθεί στον εισαγγελέα Νάξου ή στον εισαγγελέα Αθηνών πριν την αποστολή του στο εξωτερικό.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι προσπάθειες απορρύπανσης στη θαλάσσια περιοχή του ναυαγίου.

Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί 650 τόνοι καυσίμων ανάμεικτα με νερό.

Οι αρμόδιοι θα γνωρίζουν την Τρίτη, την ακριβή ποσότητα των καυσίμων που έχουν διαρρεύσει.

Τη Τρίτη, επίσης, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο εμπορικής Ναυτιλίας, με το Μανώλη Κεφαλογιάννη, φορείς της Σαντορίνης και όλους τους εμπλεκόμενους με το ναυάγιο φορείς για την απορρύπανση της θαλάσσιας περιοχής.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Πρακτορείων Γιάννης Θεολογίτης, επισήμανε το γεγονός ότι οι Βρετανοί και οι Ισπανοί προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το περιστατικό για να δυσφημίσουν τον τουρισμό της χώρας μας. Τόνισε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ούτε μια ακύρωση κρουαζιέρας στο Αιγαίο.
Πηγή: skai.gr