Μητσοτάκης απο Θεσσαλονίκη: Η Ελλάδα σε νέα πορεία εθνικής ανόρθωσης

Μητσοτάκης απο Θεσσαλονίκη: Η Ελλάδα σε νέα πορεία εθνικής ανόρθωσης

Για «νέα πορεία εθνικής ανόρθωσης» και για «πατριωτισμό της ευθύνης» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του κατά την έξοδό του από τον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου. 

Αμέσως μετά, ο πρωθυπουργός περπάτησε κατά μήκος της οδού Αγίου Δημητρίου όπου έκανε χειραψίες μς αρκετούς πολίτες και αντάλλαξε ευχές και στη συνέχεια περπάτησε μέχρι το Διοικητήριο

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μητσοτάκη

«Σήμερα η ηλιόλουστη Θεσσαλονίκη αλλά και όλη η Ελλάδα γιορτάζει διπλά. Γιορτάζουμε  τον Άγιο Δημήτριο αλλά και την απελευθέρωση της πρωτεύουσας της Μακεδονίας από τον οθωμανικό Ζυγό. Όπως και πριν από 107 χρόνια η χώρα πορεύεται σε μία νέα πορεία Εθνικής Ανόρθωσης, ανατάσσουμε την οικονομία, θωρακίζουμε στις Ένοπλες Δυνάμεις, χτίζουμε τις εθνικές μας συμμαχίες για να αντιμετωπίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία και με αυτοπεποίθηση. Και φυσικά αντλούμε  πάντα χρήσιμα διδάγματα από την ιστορία διότι ήταν η επιμονή και η διορατικότητά του Ελευθερίου Βενιζέλου που οδήγησε στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης το 1912 λίγες ώρες πριν φτάσουν στα όρια της πόλης τα στρατεύματα του Βόρειου γείτονά μας. Με την ίδια επιμονή, την ίδια διορατικότητα χτίζουμε και σήμερα αυτό το οποίο θέλω να αποκαλώ τον πατριωτισμό της ευθύνης. Με αυτοπεποίθηση με ειλικρίνεια, με σοβαρότητα, με σχέδιο πορευόμαστε με σταθερότητα σε ένα μέλλον το οποίο θα είναι καλύτερο για όλες τις Ελληνίδες καλύτερο για όλους τους Έλληνες. Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους. Χρόνια πολλά στη Θεσσαλονίκη μας». 
 

 

 

 

 

Πηγή βίντεο:  thestival.gr

Πηγή: skai.gr