Μελέτη για την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας

Τη μελέτη που εκπόνησε η Γενική Γραμματεία Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων σε συνεργασία με το Κέντρο Χρηματοοικονομικών Ερευνών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την ενίσχυση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας παρουσίασε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου.
Στόχος του υπουργείου, όπως είπε, είναι η διάχυση της τεχνολογίας στον ευρύτερο δυνατό αριθμό επιχειρήσεων και η δημιουργία θέσεων εργασίας όχι μόνο πρωτογενώς στις εταιρείες που είναι λήπτριες των προγραμμάτων, αλλά και δευτερογενώς στις εταιρείες που συνεργάζονται υπερεργολαβικά με τις εταιρείες που αποδέχονται και συμμετέχουν απευθείας σε εξοπλιστικά προγράμματα. Παράλληλα, αναθεωρείται η πολιτική για τα αντισταθμιστικά ωφελήματα με σκοπό να αυξηθούν οι βιομηχανικές επιστροφές μέσα από προγράμματα που αφήνουν υψηλή προστιθέμενη αξία στον τόπο και στην οικονομία.
Όσον αφορά το μέλλον της ευρωπαϊκής άμυνας ο κ. Παπαντωνίου σχολίασε ότι ο χρόνος και η ζωή θα δείξει πώς θα εξελιχθεί και θα εξαρτηθεί από την πολιτική σχέση ανάμεσα στην Ε.Ε και τις ΗΠΑ.
Για την ενοποίηση ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ ο κ. Παπαντωνίου σχολίασε ότι θα αποτελέσει μία πολύ σημαντική συμβολή στη βιομηχανική ανάπτυξη της χώρας. Στις 24 Δεκεμβρίου θα οριστεί το ΔΣ της ενοποιημένης εταιρείας.
Πηγή: skai.gr