Μαθητές... μπουμπούκια

Δικογραφία σε βάρος ενός 17χρονου και ενός 18χρονου μαθητών του 8ου Λυκείου Περιστερίου, καθώς και ενός ακόμη 18χρονου μαθητή ΤΕΕ, σχηματίστηκε από την Ασφάλεια Δυτικής Αττικής για την κλοπή, εμπρησμούς και βανδαλισμούς στο παραπάνω λύκειο στις 31.12.2006. 

Οι τρεις μαθητές εισέβαλαν στο λύκειο όπου διέρρηξαν τα γραφεία των καθηγητών, έβαλαν φωτιά σε δυο γραφεία, κατέστρεψαν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα φωτοτυπικό μηχάνημα, τρεις βιβλιοθήκες και προξένησαν και άλλες ζημιές συνολικής αξίας 4.000 ευρώ, κατέστρεψαν απουσιολόγια και έγγραφα, ενώ έκλεψαν 3.000 ευρώ που προορίζονταν για την εκδρομή των μαθητών, όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία.

Οι μαθητές για τους εμπρησμούς είχαν ετοιμάσει από πριν και χρησιμοποίησαν δώδεκα βόμβες μολότοφ, ενώ ο 17χρονος προσπάθησε να βάλει φωτιά και στη δεξαμενή πετρελαίου με σπίρτα, αλλά τον εμπόδισαν οι άλλοι δυο.

Οι γονείς των δυο μαθητών όταν εξιχνιάστηκε η υπόθεση και διαπιστώθηκε ότι δράστες ήταν τα παιδιά τους, επέστρεψαν τις 3.000 ευρώ στο σχολείο.

Η δικογραφία εστάλη στον εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφανθεί για την τύχη των δραστών.
Πηγή: skai.gr