Μαρτυρίες - Συνεργάτης Γεννηματά στον ΣΚΑΪ: Μεγάλη μου αδελφή – Έλεγε «Έχω να δώσω πολλά ακόμα»

«Ήταν σαν τη μεγάλη μου αδελφή» δήλωσε συναισθηματικά φορτισμένος στον ΣΚΑΪ ο Νίκος Βοσδογάνης, επί 20ετία στενός συνεργάτης, της Φώφης Γεννηματά. 
«Έρχεται πολύς κόσμος να προσκυνήσει είναι πολύ που την αγαπάνε… Η Φώφη έβαζε όριο ήθελε να τα αντιμετωπίζει μόνη της, δεν γνωρίζαμε τα πάντα ούτε οι στενοί της συνεργάτες. Δεν ήθελε κανείς την κρίνει με βάση τις δυσκολίες της ,μόνο για την ανθρωπιά της. Κρατώ τις καλές στιγμές, δεν έχω καμία στιγμή που να είναι αρνητική. Έχω να θυμάμαι μόνο καλές στιγμές πολλή δουλεία, επαφή με τον κόσμο

«Για μένα η Φώφη Γεννηματά ήταν σαν τη μεγάλη μου αδελφή, με όρια όμως και με σεβασμό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βοσδογάνης. 

«Δεν υπάρχει περίπτωση άνθρωπος να γνωρίσει τη Φώφη από κοντά και να μην τον κερδίσει αυτό ήταν πάντα η μεγάλη της δύναμη της λέγαμε ‘όσους περισσότερους δεις θα τους κερδίσεις και θα δυναμώσεις και την παράταξη’. Έτσι άρχισε να παίρνει πάλι πάνω τα πάνω της. Έμεινε όρθια».

"Έχω να δώσω παρά πολλά ακόμα"

Από πλευράς του, ο εκπρόσωπος της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στο Καστελόριζο δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι «η Φώφη ήταν ένας γίγαντας της πολιτικής για εμάς, γιατί τα δύσκολα πέτρινα χρόνια που πέρασε το ΠΑΣΟΚ άντεξε, στάθηκε όρθια παρά τα προβλήματα της υγείας που είχε».

«Ήμουν πολύ ευτυχής που τη γνώρισα… Τής έλεγα 'πώς αντέχεις να είσαι την ίδια μέρα στην Κρήτη, στη Μεσσηνία, να είσαι στη Λήμνο' και μου έλεγε ‘έχω κουράγια πολύ μεγάλα, έχω να δώσω παρά πολλά ακόμα’ και μέχρι την τελευταία στιγμή αυτό έλεγε στα καμένα στη Βαρυμπόμπη». 

«Της λέω ‘ξεκουράσου λίγο, σε βλέπω αδύνατη’, γιατί πράγματι ήταν αδύνατη, έλεγε: ‘όχι δε θα σταματήσουμε πουθενά. Ήταν κάτι πολύ αιφνίδιο, πολύ απότομο που τη χάσαμε…».

Πηγή: skai.gr