Μαίνονται δεκάδες μέτωπα

Μαίνονται δεκάδες μέτωπα σε πολλές περιοχές της χώρας.

Στο νομό Ηλείας στην περιοχή Πλουτοχώρι υπάρχουν δύο εστίες στα χωριά Διάσελο και Γρύλλο.

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα χωριά Βασιλάκι και Κάμενα. Σε εξέλιξη η φωτιά στο Μάτεσι.

Στην Εύβοια, σε ύφεση η φωτιά στο χωριό Κάτω Σέττα και στα Στύρα.

• • • • Στη Μεσσηνία, σε εξέλιξη είναι τα μέτωπα στο δήμο Ανδανίας. Έχουν εκκενωθεί τα χωριά Αμπελώνας, Στάσιμο και Σκληρό.

Στην Αρκαδία, σε εξέλιξη είναι η φωτιά στην περιοχή Μανθιρέα, στο δήμο Γόρτυνος στα Κακουρέικα, Ίσαρη και Κολύνες.

Στη Λακωνία μαίνεται το μέτωπο στην Αγριάνη Πάρνωνα, Καλλιθέα, Γεράκι και Παλαιοχώρι.

Στην Αιτωλοακαρνανία, σε εξέλιξη είναι φωτιές στην ορεινή Ναυπακτία στο Παλιοχωράκι, στο Αιτωλικό στην περιοχή Χαλίκι και στις Φυτείες.

Στη Φλώρινα, μαίνεται η φωτιά στο Αγκαθωτό, ενώ σε εξέλιξη στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, στο Δίκορφο και το Αργυροχώρι Ιωαννίνων.

Αττική. Έξι αεροσκάφη μεταξύ των οποίων και το ρωσικό, 1 ελικόπτερο και 10 οχήματα της πυροσβεστικής επιχειρούν στην πυρκαγιά στο Γραμματικό, η οποία βρίσκεται σε ύφεση.

Ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης κοντά σε κατοικημένη περιοχή και κατευθύνεται σε δασική έκταση.

Στο μεταξύ, κλιμάκια του ΕΛΓΑ ξεκίνησαν από σήμερα Τρίτη την καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν οι αγρότες στις πυρόπληκτες περιοχές.

Κάθε παραγωγός μπορεί να υποβάλει μία απλή υπεύθυνη δήλωση με τις ζημιές, ενώ αύριο Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθεί το ύψος της προκαταβολής που λάβει.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης, ορίστηκε πρόεδρος του Ειδικού Ταμείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, ο οποίος θα χειρίζεται το Λογαριασμό που άνοιξε το υπουργείο Οικονομίας.

Σε ισχύ τέθηκε από την Τρίτη και ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1555. Ειδικό τηλεφωνικό κέντρο θέτει σε λειτουργία και το
Ο αριθμός +30 210 368 1912 θα λειτουργεί σε εικοσιτετράωρη βάση ως πύλη εισόδου και θα διευκολύνει τη διοχέτευση των αιτημάτων, ερωτημάτων ή και προσφορών προς τις επιχειρησιακά αρμόδιες υπηρεσίες.

Εν τω μεταξύ, ένας 15χρονος αλλοδαπός προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Στεφάνου, ύστερα από καταγγελίες κατοίκων ότι επιχείρησε να βάλει φωτιά με σπίρτα σε δάσος της περιοχής.

Τη πρόθεση της κυβέρνησης να αποζημιωθούν άμεσα οι πυροπαθείς

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια,
Το ρόλο της αυτοδιοίκησης ο Αλ. Αλαβάνος κατά την επίσκεψή του στις καμένες περιοχές της Ν. Ευβοίας.
Πηγή: skai.gr