Λειτουργία των ελληνικών λουτροπόλεων όλο το χρόνο

Την ανάγκη λειτουργίας των ελληνικών λουτροπόλεων 12 μήνες, αλλά και εξορθολογισμού των τιμών σε ορισμένα ξενοδοχεία, που λειτουργούν κοντά σε ιαματικές πηγές, υπογράμμισαν οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας, στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, αποφάσισαν ότι ο Σύλλογος θα βρίσκεται «στο πλευρό» όλων των νεοεκλεγέντων δημάρχων σε ελληνικές λουτροπόλεις, ώστε να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή προβολή του ελληνικού ιαματικού τουρισμού.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου, οι συμμετέχοντες επέκριναν τη στάση ορισμένων δημάρχων, που για λόγους οικονομικού κόστους «κλείνουν» τις λουτροπόλεις στο τέλος Οκτωβρίου. Παράλληλα, εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τις υψηλές τιμές των ξενοδοχείων ορισμένων λουτροπόλεων, που δεν λειτουργούν τον χειμώνα (π.χ., αυτών των Καμένων Βούρλων και της Αιδηψού), οι οποίες τα καθιστούν «απλησίαστα» για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Αντίθετα, λογικές είναι οι χρεώσεις στα ξενοδοχεία των λουτροπόλεων που λειτουργούν όλο το έτος, όπως εκείνες των περιοχών Λαγκαδά, Απολλωνίας, Σιδηροκάστρου, Λουτρακίου Αριδαίας, Αγκίστρου Σερρών, Σμόκοβο Καρδίτσας και Λουτρακίου Περαχώρας Κορίνθου.
Το διοικητικό συμβούλιο αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο περί ιαματικού τουρισμού, που ψηφίστηκε πρόσφατα από το ελληνικό κοινοβούλιο, αλλά το όλο θέμα αποφασίστηκε να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση. Η διοίκηση αποφάσισε επίσης ότι στο εξής ο σύλλογος θα συμμετέχει σε κάθε έκθεση τουρισμού με δικό του περίπτερο (αφού η πρόσφατη Philoxenia είχε ικανοποιητικά αποτελέσματα).
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr