Κλείσιμο

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Οι ναοί θα είναι κλειστοί για τους πιστούς. Προσευχή στο σπίτι

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς στη σημερινή του ενημέρωση ανέφερε ότι ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος διευκρίνισε ότι οι ναοί θα ειναι κλειστοι για τους πιστούς, παρα μόνο για τον ιερέα, τον ψάλτη και τον νεοκώρο και προέτρεψε του πολίτες να ακολουθήσουν την προτροπή της εκκλησίας για προσευχή κατ' οίκον.

Η ιερά σύνοδος δεν προτρέπει τους πιστούς να πάνε στις εκκλησίες, αλλά να μείνουν σπίτι τους προσηλωμένοι στην κατ' οίκον προσευχή. Είναι μια θυσία που πρέπει να κάνουμε για το κοινό καλό, είπε.

Σχετικά με τις αφίξεις στη χώρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως συνεχίζεται το επιχειρησιακό σχέδιο στα αεροδρόμια. Σε εξέταση για τον κορωνοϊό υποβάλλονται οι επιβάτες όλων των τακτικών πτήσεων που φτάνουν στη χώρα, δηλαδή πλέον των πτήσεων που έρχονται από Παρίσι, από Βρυξέλλες, από Ζυρίχη και Ντόχα.

Επιβάτες 15 τακτικών πτήσεων έχουν ελεγχθεί τις τελευταίες μέρες, δηλαδή περίπου 724 άτομα. Κατά την άφιξή τους οδηγούνται σε ξενοδοχείο όπου υποβάλλονται στο τεστ.

Όσοι είναι αρνητικοί αποχωρούν από το ξενοδοχείο και ολοκληρώνουν την καραντίνα τους στον τόπο που έχουν δηλώσει στην αντίστοιχη φόρμα. Οι θετικοί παραμένουν εκεί.    

Με αναφορά στην καμπάνια της Πολιτικής Προστασίας, θέλησε να κλείσει ο κ. Χαρδαλιάς την ενημέρωσή του, λέγοντας πως γινόμαστε παράδειγμα για όλον τον κόσμο και στο τέλος θα βγούμε νικητές.

«Με αυταπάρνηση και γενναιότητα κάνουμε αυτό που πρέπει. Μένουμε σπίτι, βγαίνουμε νικητές.»
 

 

 

Πηγή: skai.gr