Τη δέσμευση του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να μην γίνουν απολύσεις εκπαιδευτικών απέσπασε η ηγεσία της Ομοσπονδίας Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) κατά τη συνάντηση που είχε μαζί του. 

Όπως σημείωναν υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου, από τους 1.848 εκπαιδευτικούς που εντάχθηκαν αρχικά στο μέτρο της διαθεσιμότητας, οι 1.375 θα επανατοποθετηθούν μετά την αξιολόγησή τους σε θέσεις αντίστοιχες με αυτές που κατείχαν.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσυφάκης ζήτησε να μην γίνει καμία απόλυση και δήλωσε ότι δεν έλαβε καμία δέσμευση εκ μέρους του υπουργού, ενώ –όπως είπε- αποκόμισε την εντύπωση ότι οι εκπαιδευτικοί δεν διασφαλίζονται εργασιακά.

Υποστήριξε ακόμη ότι με 16.000 λιγότερους από πέρυσι εκπαιδευτικούς, τα σχολεία δεν γίνεται να ξεκινήσουν κανονικά το πρόγραμμά τους.

Σημειώνεται ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα, η Ομοσπονδία και οι τοπικές ΕΛΜΕ θα συνεδριάσουν, προκειμένου να αποφασίσουν αν θα προκηρύξουν απεργίες στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ