Καρέ - καρέ η επιχειρήση της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια - Επικοινωνιακό σόου; (φωτό)

Καρέ - καρέ "συνέλαβαν" οι φωτογραφικές κάμερες του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου τη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια με τρεις συλλήψεις για ναρκωτικά και 90 προσαγωγές. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν στη συνοικία, με τη μεγάλη επιχείρηση -που πραγματοποίηθηκε σε δύο κτήρια και ένα διαμέρισμα- να θυμίζει αμερικανική αστυνομική ταινία με τους άνδρες της ΟΠΚΕ να είναι οπλισμένοι σαν αστακοί. Στην περιοχή αναπτύχθηκαν επίσης δυνάμεις των ΜΑΤ και της Ασφάλειας Αττικής. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη σκιά του φιάσκου της επιχείρησης του λιμενικού την περασμένη εβδομάδα, αλλά και της επίθεσης σε περιπολικό της αστυνομίας στην περιοχή την Τετάρτη.

Κάτοικοι των Εξαρχείων που μίλησαν στον ΣΚΑΪ πάντως, φοβούνται ότι ότι η επιχείρηση της ΕΛΑΣ δεν θα έχει διάρκεια και ότι μετά από λίγες ώρες η παραβατικότητα στην ιστορική συνοικία θα επιστρέψει. Την άποψη αυτή φάνηκε να συμμερίζεται και
ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος, ο οποίος επισήμανε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι στην περιοχή γίνονται 60 καταλήψεις κτηρίων συνολικά, και ότι με το που θα φύγουν οι αστυνομικοί στα κτήρια θα γίνουν επανακαταλήψεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι κάτοικοι των Εξαρχείων πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ανομία στη συνοικία στις 6 το απόγευμα στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Θεμιστοκλέους.