Ιδιοκτήτης beach bar στη Ρόδο για σερβιτόρο: Παίρνει 3.000 ευρώ το μήνα - Το έκανε για να πάρει τα «τυχερά του

Είναι δυνατόν να κάνει κάτι τέτοιο με το ζόρι ο εργαζόμενος;» λέει ο ιδιοκτήτης του beach bar

Ως «μεμονωμένο γεγονός» χαρακτήρισε το περιστατικό με τον σερβιτόρο που σχεδόν κολύμπησε για να σερβίρει τους πελάτες ο ιδιοκτήτης του beach bar στην Ρόδο, σημειώνοντας πως επρόκειτο για επιλογή του ίδιου προκειμένου να πάρει πουρμπουάρ.

Ο ίδιος, σε γραπτή δήλωσή του στο OPEN, ανέφερε: «Είμαι επιχειρηματίας 27 χρόνια και ποτέ μου δεν είχα ούτε μία καταγγελία. Όλοι ζητούν να έρθουν και να δουλέψουν στα μαγαζιά μου, γιατί ξέρουν ότι και πληρώνω καλά και το κλίμα συνεργασίας είναι πολύ καλό. Είναι δυνατόν να κάνει κάτι τέτοιο με το ζόρι ο εργαζόμενος;»

Συνέχισε, δε λέγοντας για τον συγκεκριμένο υπάλληλο: «Πέντε χρόνια είναι ο πιτσιρικάς εργαζόμενός μου. Είναι ένα μεμονωμένο γεγονός και το έκανε για να πάρει τα «τυχερά» του (φιλοδώρημα). Το παιδί αυτό παίρνει μισθό 3.000 ευρώ το μήνα και εάν ο πελάτης του έταξε γερό πουρμπουάρ, μπήκε για να το πάρει. Η στολή αυτή είναι αδιάβροχη, αλλά γνωρίζω ότι το βίντεο το δημοσίευσε ψεύτικο προφίλ ανταγωνιστή που ήθελε να μου κάνει κακό και να στιγματιστεί η επιχείρησή μου».

Όσον αφορά το κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας που διενήργησε έλεγχο, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης δήλωσε: «Ήρθαν το απόγευμα εδώ 10 επιθεωρητές και τα βρήκαν όλα νόμιμα και έλεγχοι έχουν γίνει από το λιμενικό και δεν βρήκαν καμία παράβαση στη νομοθεσία. Όσο για τα τραπεζάκια, μπαίνουν και βγαίνουν, δεν είναι κατάχρηση. Ρώτησαν οι επιθεωρητές τους εργαζόμενους αν τους αναγκάζω να μπαίνουν στη θάλασσα και εκείνοι τούς είπαν πως το κάνουν για καλύτερο πουρμπουάρ και ξαφνικά βρίσκομαι εγώ να κατηγορούμαι που ποτέ κανείς δεν έχει να πει κάτι για εμένα. Πλέον η υπόθεση έχειπεράσει στα χέρια του δικηγόρου μου. Δεν θέλω να κάνω άλλη δήλωση, αλλά και ο εργαζόμενός μου τα ίδια θα σας πει».

Αναφερόμενος στο περιστατικό ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωγιάδης, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στον ΣΚΑΪ, είπε ότι η παρέμβαση ήταν άμεση, ωστόσο η παράβαση δεν βεβαιώνεται εύκολα καθώς ο εργαζόμενος υποστήριξε την πρακτική της επιχείρησης, επειδή του έδινε μεγαλύτερο πουρμπουάρ.

Όμως, πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης, αυτό δεν είναι εικόνα αξιοπρεπούς εργασίας.

Για μία εικόνα ζούγκλας που δεν τιμά τη χώρα και τον κλάδο έκανε λόγο στον ΣΚΑΙ 100,3 ο Γιώργος Χότζογλου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό και Τουρισμό.

Ανέφερε ότι στον έλεγχο που έγινε χθες στην επιχείρηση, δεν βεβαιώθηκε παράβαση γιατί βάσει των διατάξεων δεν υπάρχει πρόβλεψη που να λέει ότι απαγορεύεται ο συγκεκριμένος τρόπος σερβιρίσματος.

Επισήμανε ωστόσο ότι αυτό που έχει μεγάλη σημασία, και από το οποίο μπορεί να προκύψει κάποια παράβαση, είναι ο έλεγχος που θα γίνει αύριο, για την υγιεινή και ασφάλεια του εργαζομένου.

Ο κ. Χότζογλου ανέφερε στα θετικά της υπόθεσης το γεγονός ότι παρενέβησαν άμεσα οι δύο υπουργοί, Εργασίας και Ναυτιλίας.

Τόνισε ωστόσο ότι δεν υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός καθώς η ανεξάρτητη αρχή, ο πρώην ΣΕΠΕ, «έχει τέτοια υποστελέχωση που οι άνθρωποι που τον απαρτίζουν δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους».

Ο κ. Χότζογλου αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην περίπτωση της Μυκόνου, της Σαντορίνη και της Πάρου, όπου δεν υπάρχει επιθώρηση εργασίας και για να κάνει κάποιος μία καταγγελία, θα πρέπει να πάει στη Σύρο.

Στον νομό Ρεθύμνου, τόνισε ότι υπάρχε μόλις μία επιθεωρήτρια, την οποία, όταν απουσιάζει, αντικαθιστά ο θυρωρός του κτιρίου. 

Στη δε Ρόδο, «μέχρι πέρυσι το καλοκαίρι ο προϊστάμενος Υπηρεσίας περίμενε να του βγει η απόφαση συνταξιοδότησης και δεν κουνιόταν από το γραφείο του».
"Ολα αυτά συνετέλεσαν στο να έχουμε μαύρη, αδήλωτη ή ψευδώς υποδηλωμένη εργασία στον κλάδο", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: skai.gr