Η Εκκλησία «αδειάζει» τον Αμβρόσιο: Μόνο η Ιερά Σύνοδος αφορίζει

Τα πράγματα στη θέση τους βάζει η Ιερά Σύνοδος μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε από την κίνηση του πρώην Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου να αφορίσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά.

Στην ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου τονίζεται ότι αρμοδιότητα επιβολής αφορισμού έχει μόνο η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, δηλαδή η Ολομέλεια των Μητροπολιτών της και πως κάθε άλλη απόφαση που εκδίδεται «είναι ανυπόστατη και ανίσχυρη».

Η ανάρτηση Χαρδαλιά για τον … αφορισμό του

Ο υφυπουργός προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζει ότι σήμερα είναι μέρα χαράς και ελπίδας καθώς άνοιξαν και πάλι οι Εκκλησίες και κανένας «κήρυκας του μίσους και της αμάθειας δεν μπορεί να τη χαλάσει».

«Σήμερα το πρωί, την ώρα του ανυπόστατου Μεγάλου Αφορισμού, επισκέφθηκα τον ΙΝ της ενορίας μου τον Άγιο Γεώργιο Καρέα και άναψα ένα κερί προσευχόμενος για την ψυχή εκείνων που με πρόσχημα την Χριστιανοσύνη μας κηρύσσουν το μίσος», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Χαρδαλιάς.

Δημοσιεύει την απάντηση της Ιεράς Συνόδου για την υπόθεση και τονίζει ότι αυτό που μας μαθαίνει η πίστη είναι «ν’ αγαπάμε και να συγχωρούμε. Όχι να μισούμε».

Ο Αμβρόσιος αφόριζε - Οι πιστοί έφευγαν από την Εκκλησία 

Ο Αμβρόσιος, διάβασε τον αφορισμό το πρωί της Κυριακής στον Ιερό Ναό της Φανερωμένης στο Αίγιο. Σύμφωνα με πληροφορίες του dete αρκετοί πιστοί έφυγαν από την Εκκλησία στο άκουσμα του αφορισμού κατά των πολιτικών.

Πηγή: skai.gr